Kleinere Onyx werpmolen van ESP naast ‘grote broer’


19 december 2018 | Redactie

ESP heeft enkele weken geleden de nieuwe Onyx Compact werpmolen uitgebracht. Deze compacte broer van de grotere Onyx big pit molen is 200 gram lichter en heeft een aluminium spoel en een ‘quick fold’ slinger.

 

De nieuwe Onyx Compact...

 

ESP Onyx Compact

In zijn mooie zwarte tinten ziet de nieuwe Onyx Compact Big Pit er fraai uit. Qua omvang heeft hij ongeveer dezelfde afmetingen als een 5000 Emblem, en is als gezegd een kleinere uitvoeringen van de Onyx big pit. De nieuwe Onyx heeft een prima slow oscillation opspoeling en wordt geleverd met twee aluminium spoelen; een Shallow (voor 300 meter 37/00 lijn) en een Ultra Shallow (voor 300 meter 33/00 lijn). Met zijn gear-ration van 4.8:1 slingert hij in één omwenteling 95 cm lijn binnen.

 

 

Toch 200 gram lichter dan zijn grote broer...

Twee slipknoppen...

 

Twee slipknoppen

De Compact is verder voorzien van twee verschillende slipknoppen. De FD en RL. De FD (Fine Drag) is geschikt voor ‘micro adjustment’; het zeer fijn instellen van de juiste weerstand, terwijl de RL (Rapid Lockdown) ervoor zorgt dat je in een halve draai van free running naar totale lock gaat. Net wat je het liefst wil.

 

Klik hieronder voor een kennismaking op video met de Onyx molen.

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.