Help mee aan de ontwikkeling van de Vissenscanner app


20 december 2018 | Redactie

Sportvisserij Nederland werkt samen met Open Circle Solutions aan een speciale manier om op basis van beeldherkenning vanaf een foto automatisch de meeste zoetwater- en in een later stadium ook zeevissoorten in Nederland te kunnen herkennen. Inderdaad, een soort Vissenscanner. Hiervoor zijn heel veel foto’s nodig van zoetwatervissen en zeevissen. Een oproep aan iedereen om foto’s in te sturen!

 

Wat voor soort was dat ook alweer...

 

Vissenscanner

Maak een foto met je smartphone en via de Vissenscanner app weet je direct zeker of het een alver of jonge roofblei was, een kroeskarper of giebel of een brasem of kolblei. Om het systeem van een Vissenscanner werkbaar te maken, en om het systeem het algoritme te 'leren' herkennen, zijn heel veel visfoto's nodig; honderden foto's per vissoort. Daarom een oproep van Sportvisserij Nederland.

 

 

Binnenkort werkelijkheid? Een foto maken en de Vissenscanner app determineert de soort...

 

Herkenbaar

Iedereen kan hierbij helpen. Hoe? Door visfoto's op te sturen. Dat zorgt ervoor dat de Vissenscanner app nog sneller beschikbaar is. Dit mogen meerdere foto’s van dezelfde vis zijn, en de hoek mag variëren (rechterflank, linker flank, van voren enzovoort). Man-vis foto, vis op het dek of meetplank, enzovoort. Zolang de vis maar volledig op de foto staat en herkenbaar is. Vage, overbelichte of onduidelijke foto’s zijn niet te gebruiken.

 

 

Een duidelijk gevalletje Perca fluviatilis...

 

Insturen

Doe je mee? Aanleveren kan als volgt: bij kleine aantallen foto’s ontvangt Sportvisserij Nederland ze graag per soort. Stuur deze dan per mail naar info@mijnvismaat.nl (let op: een mail mag maximaal 10 mb groot zijn).  Ook kun je de foto’s eenvoudig via wetransfer sturen. Bij voorkeur de foto's per soort in mapjes sorteren.

 

 

 

Soortenjagers zouden wel geholpen zijn met een Vissenscanner app, zeker met al die soorten grondels...

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.