Drie dagen hengelsportbeurs ‘Angeln’ in Duisburg


06 januari 2019 | Redactie

Voor de veertiende keer vindt op 11, 12 en 13 januari 2019 over de grens in Duisburg de hengelsportbeurs Angeln plaats. Een leuk uitstapje voor sportvissers om eens de sfeer te proeven en te genieten van demonstraties, materialen en lekker eten en drinken. Een bijzondere beurs op een uurtje rijden van de grens bij Nijmegen.

 

Angeln

De Duitse sportvisserij mag dan te kampen hebben met wettelijke beperkingen; de beleving is er volop. Die sfeer vind je zeker terug op de beurs Angeln, waar de nadruk ligt op materialen, verkoop, demonstraties, vliegvissen en roofvissen.  Ook is er een ‘hochkarätiges Vortragsprogramm’, oftewel een interessant lezingenprogramma met dagelijks zeven voordrachten. Onder de prominenten die demonstraties geven in onder meer grote kunstaasbassins, zijn Bertus Rozemeijer en Uli Beyer. 

 

02

Norbert Zajac: dierenliefhebber, (sport)visliefhebber en organisator van de hengelsportbeurs Angeln...

 

Vliegvissen

Bezienswaardig is zeker de mooi opgebouwde Fly-Fishing Pool. Hier laten de experts de verschillende technieken zien van het werpen met de vliegenhengel en kun je zelf ook proberen een lijntje uit te werpen onder begeleiding. Natuurlijk zijn er tal van vliegenbinders om ook deze kunst binnen de hobby te demonstreren. 

 

03

 

Duisburg

De beurs is op de drie dagen geopend van 9 tot 18 uur. Parkeren is gratis (!). Tip: ga na sluitingstijd eens rondkijken bij Zoo Zajac in Duisburg, de grootste dierenwinkel van de wereld, die op vrijdag en zaterdag tot 20 uur geopend is. De kleurrijke eigenaar Norbert Zajac is tevens de organisator van de beurs Angeln. Zoo Zajac is een beleving op zich. De winkel trekt per jaar een miljoen bezoekers, en dat is meer dan de dierentuin in Duisburg…

 

04


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.