Blue Rock vispark: sleuren aan steuren van 100 kilo


17 januari 2019 | Redactie

Heb je nog goede voornemens voor 2019? Misschien een karper vangen van 40 pond, een metersnoek, barbeel uit de Waal of een Nederlandse haai? Of ben jij zo iemand die alles al gedaan heeft en eigenlijk op zoek is naar een nieuwe target in zijn vissersleven? Misschien kun je dan iets met het Blue Rock vispark in het Deense Funen, waar enorme steuren rondzwemmen. De zwaarste vissen zitten momenteel op een gewicht van rond de 100 kilo…

 

Een steurvangst vanuit de drone gefilmd; deze was 'nog maar' 46 kilo...

 

Bij Svendborg

Het grootste vispark van Denemarken – in het zuiden van Funen vlakbij Svendborg - biedt visvijvers aan voor diverse doelgroepen en vissoorten. Een schoon en prachtig park waar je kunt overnachten en ook met het gezin tegen betaling kunt vissen. Je kunt er karper vangen, snoekbaars en natuurlijk forellen, terwijl de kinderen in speciale vijvers op krab kunnen vissen.

 

 

Een nachtelijke vangst van de Sturgeon Fighters

 

 

Een fraaie zwarte steur; een van de vele steursoorten van het Blue Rock vispark, dat bestaat uit forellenvijvers, een stromende visbeek, krabbenvijvers voor de kinderen en een 13 hectare groot meer voor de steuren...

 

 

 

Maar er is ook een heuse vliegvisrivier ontworpen, waar je met een druk op de knop pompen kunt aanzetten die de stroming op gang brengen voor een of twee uurtjes met de vliegenhengel in een stromende ‘beek’.

 

 

 

Een mooie serie vangsten van de Sturgeon Fighters

 

Beetmelders

De grootste vijver is en publiekstrekker is echter een meer van 13 hectare die bezet is met een geselecteerd aantal steuren in diverse soorten. Je kunt er Siberische steur vangen, Atlantische steur, diamantsteur en nog veel meer steursoorten. Je vissen gedijen er goed. Er wordt op gevist zoals karpervissers dat doen: met afstandhengels met een statische aanbieding van pellets. Hengels op de rodpod, beetmelders aan en afwachten maar, al dan niet vanuit je bivvy. Toegegeven, je moet er van houden en er het geld voor de entree voor over hebben, maar spectaculair is het wel!

 

Klik hieronder om de video te bekijken.

 

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.