Mercury viert dit jaar haar 80-jarig bestaan


24 januari 2019 | Redactie

Mercury Marine viert in 2019 haar 80-jarige bestaan met evenementen over de hele wereld. Er wordt teruggeblikt op de indrukwekkende geschiedenis van innovatie en leiderschap in de scheepvaartindustrie. Het begon op 22 januari 1939 toen E. Carl Kiekhaefer een failliete motorfabriek in Cedarburg, Wisconsin kocht...

 

Een respectabele leeftijd en still going strong...

 

Reputatie

Nu, 80 jaar later, is het bedrijf dat uit dit bescheiden begin is voortgekomen, bekend als Mercury Marine, een onderneming met 7000 werknemers en een wereldwijde reputatie als toonaangevende fabrikant van scheepsaandrijfsystemen en in de sportvisserij alom bekend om zijn buitenboordmotoren, MotorGuide fronttrollers en Attwood bootstoelen.  

 

 

De nieuwste generatie V-6 en V-8 motoren werd in 2018 gelanceerd...

 

 

De indrukwekkende range aan V-6 en V-8 was de grootste introductie uit de 80-jarige geschiedenis tot nu toe...

 

V-6 en V-8

Sinds 2008 heeft Mercury (een divisie van Brunswick Corporation) meer dan een miljard dollar geïnvesteerd in research, ontwikkeling en productielocaties. In 2018 lanceerde Mercury haar nieuwste en meest uitgebreide range bb-motoren tot nu toe in die 80 jarige geschiedenis, met 19 nieuwe viertaktmotoren in de V-6 en V-8 klasse met exemplaren tussen de 175 en 300 pk.

 

 

Maar ook in het portable segment blinkt Mercury uit. Kijk trouwens eens goed naar de bb-motor op deze foto...en ga dan naar de foto hieronder.

 

Propane 5 pk Fourstroke

Onlangs introduceerde Mercury ook in de portables klasse nieuwe 15 en 20 pk bb-motoren en tevens komt er in juli 2019 een op gas aangedreven 123 cc 5-pk viertakt-motor uit, die op de Boot beurs in Düsseldorf reeds te zien was. Deze Propane Fourstroke stoot 30% minder schadelijke stoffen uit dan een vergelijkbare benzinemotor.

 

 

Deze Propane Fourstroke 5 pk van de foto hierboven loopt op gas en heeft een 30% minder schadelijke uitstoot. Deze komt uit in juli dit jaar...

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.