Expeditie in Colombiaanse jungle naar peacock bass en payara


27 januari 2019 | Redactie

Het land Colombia heeft 50 jaar geleden onder de strijd tussen regeringstroepen en gewapende strijders van de FARC guerilla. In 2016 echter werd een vredesakkoord getekend, waardoor de mooiste gebieden en rivieren in de jungle weer enigszins bereikbaar waren. Een drietal sportvissers zetten kort na het vredesakkoord een expeditie op touw om deze bijna maagdelijke rivieren te gaan bevissen op peacock bass en payara…

 

De vervaarlijk ogende payara...

 

Payara

Het drietal kon dit echter alleen doen met toestemming van de zwaar bewapende guerillas, die ondanks de vrede nog altijd een deel van de jungle onder controle hebben en plantages beheren voor de productie van onder meer cocaïne. De vangdrang van het drietal kende echter geen grenzen en ‘gewapend’ met vliegenhengels en zelfgebouwde vliegen en poppers betraden ze dit vissersparadijs om de prachtige peacock baarzen te bevissen. Wanneer ze later ook de stekken van grote – met sabeltanden uitgeruste - payara’s ontdekken, lukt het ze zelfs om twee IGFA wereldrecords te vangen.

 

 

Diep de voorheen ontoegankelijke jungle in...

 

Jaguar

Met de beelden en de film ‘Path of the jaguar’ hopen de vissers aandacht te vestigen op de schoonheid van deze kwetsbare Colombiaanse jungle, die nu bedreigd wordt door illegale mijnbouw, beroepsvisserij, houtkap, jacht en stroperij, die het evenwicht van dit rijke en unieke ecosysteem verstoren.

 

Klik hieronder om de film van Jose Bravo te bekijken.

 

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.