Fishing World Game van start met veel ‘Oranje’ WK teams


07 februari 2019 | Redactie

Vanaf zaterdag 9 februari op de officiele opening, tot en met 17 februari, worden in Zuid-Afrika de Fishing World Games gehouden. Tijdens de Fishing World Games, die elke vier jaar plaatsvinden, worden maar liefst zestien wereldkampioenschappen afgewerkt in tien dagen. Onder de naam ’Team Holland’ strijden zes Nederlandse ploegen mee op de Olympische Spelen van het vissen.

 

Van alle grote internationale wedstrijden waaraan Nederland sinds jaar en dag deelneemt, vinden het WK Feeder, WK Zoet Dames, WK Zoet Masters, WK Karper, WK Kust Heren en WK Kust Dames dit jaar plaats op de World Games. Met zestien WK's in tien dagen een topevenement op sportvisgebied. 

 

 

Marloes Donkers met een fraaie rog, gevangen tijdens het trainen.

 

 

Oud-wereldkampioen Frank Peene met een gitaarrog...

 

Feedertoppers

Bij al deze disciplines doet namens Nederland één ploeg mee. Bijna vijftig Nederlandse internationals, bondscoaches en stafleden zijn aanwezig op het toernooi. Dat Nederland tot de internationale top van de feedervisserij behoort, is bekend. In 2018 behaalde Nederland nog brons op het WK Feeder Teams in Wit-Rusland en zilver op het WK Feeder in Italië. Bij het WK Feeder Teams in Spanje, in 2017, pakte Nederland goud. In Zuid-Afrika doen Ramon Ansing, Arnout van der Stadt, Theo Leijrik, Marco Hofman, Frank van der Schaft, Ben van Ek, Gerrit Ansing (assistent-coach) en Jan van Schendel (bondscoach) aan het WK Feeder mee. Ook de zoetwaterdames stropen in Zuid-Afrika de mouwen op voor hun WK. Namens Team Holland zijn Anja Groot, Ingeborg Audenaerd, Mandy Swart, Floor Verhoeven, Kira Epping en Wanda de Schouwer geselecteerd. Stefan Verhoeven is de bondscoach. 

 

 

De 'Dutch Feederteam' bij aankomst op Zuid-Afrikaanse bodem...

 

 

 

Arnout van der Stadt gooit zijn ervaring in de strijd tijdens het WK Feeder...

 

WK Veteranen

Sportvisserij Nederland vaardigt eveneens een ploeg af naar het WK Zoet Masters, ook wel bekend als het WK Veteranen. Namens Team Holland zijn Ben Koeyvoets, Ton Post, Cor Kraaij, Eddy van den Hoogen, Willem Raven en Albert Meijer (bondscoach) geselecteerd.

 

WK Karper

Dankzij een mooie samenwerking tussen Sportvisserij Nederland en De KSN strijdt ook de karperploeg onder de vlag van Team Holland mee op de World Games. Bondscoach Rob Delgijer en zijn assistent Huub van der Lee hebben John Hendriks, Paul Breedveld, Henri Eshuis, Ricardo Eerland, Jesse Feuerriegel, Robbie Sieber, Antonius Oosterbaan en Kevin van der Heijden onder hun hoede. 

 

 

Ook ons karperteam gooit zich vol in de strijd op de World Games...

 

Revanche

Niet alleen landinwaarts maar ook aan kust worden in Zuid-Afrika diverse WK’s gevist. Voor het WK Kust Heren staat bondscoach Arthur van Tienen te popelen om zich met zijn team te revancheren voor de tweede plek op het WK in 2017, ook in Zuid-Afrika. Onder zijn toeziend oog zijn individueel wereldkampioen 2017 Frank Peene, Marijn Gabriëlse, Rob Punselie, Michel Mosselman, Johan Rombouts en Kees Gillissen (assistent en reserve) op het strand aan het werk te zien. 

 

 

Bondscoach Arthur van Tienen: revanche voor de tweede plek in 2017?

Rechtse foto: Kees Gillessen is assistent en reserve...

 

 

 

Kersverse bondscoach

De vrouwen van het WK Kust Damesteam kunnen zich aan de Zuid-Afrikaanse kust eveneens laten gelden. Met de kersverse bondscoach Marcel Noort aan het roer zullen Linda van de Velde, Francis Dane, Marloes Donkers, Christel Verhage, Sharona de Winter-Mol en Ingrid Maranus de Fouw (reserve) er alles aan doe om in Zuid-Afrika het resultaat van 2017 – de bronzen medaille – te overtreffen.

 

Fishing World Games

Tijdens de Fishing World Games, die elke vier jaar plaatsvinden, worden maar liefst zestien wereldkampioenschappen afgewerkt in tien dagen. Elke editie wordt door een ander land georganiseerd. Plaatsen als Vereeniging, Bloemhof, Langebaan, Durban en Pretoria vormen dit jaar het decor van de spelen. De officiële opening is op zaterdag 9 februari in Johannesburg, waarna de eerste kampioenschappen op maandag 11 februari starten. Zondag 17 februari komt het evenement ten einde met de prijsuitreiking van het WK Feedervissen. 

Klik hier voor het volledige programma van de Fishing World Games.

 

Voor bewegende beelden, interviews, uitslagen en highlights over het evenement kun je het beste het Facebook account van de Games raadplegen en in de gaten houden.

 

Ook op de website van Sportvisserij Nederland blijf je op de hoogte van de Games.

 

 

Met 16 WK's...

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.