Wisselende resultaten Oranje-teams tijdens Fishing World Games


14 februari 2019 | Redactie

In Zuid-Afrika zijn bij de Fishing World Games de eerste WK’s halverwege. Bij het WK Kust Heren had  Nederland een forse inhaalslag te maken, maar herstelde zich goed met nog één dag te gaan. Het team  staat na gisteren momenteel derde. Bij het WK Kust Dames staat Nederland op een fraaie vierde plaats, terwijl de internationals het bij het WK Karper minder goed doen met een 22e plek. Andere disciplines zitten nog volop in training en moeten hun eerste wedstrijden nog krijgen.

 

John Hendriks en Robbie Sieber met een ‘Oranje’ karper…

 

Deze tussenstand is te lezen op de website van Sportvisserij Nederland, die deze teams uitzendt naar Zuid-Afrika.

 

WK Kust Dames

Bij het WK Kust Dames staat Nederland momenteel op een fraaie vierde plaats achter Kroatië, Engeland en Spanje, met een medaille dus nog binnen bereik. In het individuele klassement staat Christel Verhage heel knap eerste. Vandaag en morgen volgt de ontknoping van het WK. Coach Marcel Noort signaleert een stijgende lijn en spreekt van een geweldige sfeer in de groep. De wil om te winnen is sterk.

 

 

Een Eagle ray tijdens het WK Kust voor heren...

 

WK Karper

Bij het WK Karper staan de mannen er niet al te best voor met een 22e plek. Er worden karpers gevangen, maar om mee te doen in de top is het niet genoeg.

 

 

Feedertrainingen bij Bloemhof Dam...

 

WK Feeder

De heren van het feederteam bereiden zich voor op de twee wedstrijddagen van aanstaande zaterdag en zondag. Veelbelovend is dat ze het zogenaamde ‘voortoernooi’ (ook wel de South Africa Open Feeder) hebben gewonnen. Coach Arnout van de Stadt heeft er zin in: “Na het behalen van de winst in de Challenge gaat de strijd om de grootste prijzen nu echt beginnen. Tijdens de eerste officiële training op het wedstrijdparcours wisselden de weersomstandigheden sterk. Dat de vangsten nog wat bij de verwachtingen achterblijven, komt waarschijnlijk doordat er enkele weken niet is gevist. De mannen vingen toch al een aantal mooie vissen we denken dat de vangsten verder verbeteren naarmate er meer wordt gevist en gevoerd.”

 

 

Trainingen voor het WK Feeder zijn in volle gang. Hier een visser van Oekraine...

 

 

 

 

 

 

Met af en toe een graskarper of karper als resultaat tijdens deze trainingen...

 

 

WK Dames

Ook voor het WK Dames is de trainingsweek in volle gang. De visserij blijkt moeilijk omdat de vis nog aan de overkant van het kanaal ligt. Ook het weer is opvallend onstuimig: zon, regen en zelfs onweer wisselen elkaar in rap tempo af. Een fraaie opsteker tot nu toe is de vangst van een vijf kilo zware karper door Kira Epping. De wedstrijddagen zijn vrijdag en zaterdag.

 

WK Masters

Het WK Masters vindt plaats op hetzelfde parcours als dat van de dames. Bondscoach Albert Meijer spreekt van een moeizame visserij, maar was toch te spreken over de tweede trainingsdag. De vangsten varieerden in gewicht tussen de 2,5 en 8,5 kg. Tussen de vele 'Moggels' kwam soms ook een meerval of graskarper voorbij. Meijer heeft het idee dat zijn team de tactiek aardig door begint te krijgen. De wedstrijddagen zijn donderdag en vrijdag.

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.