Sportvisserij Nederland: ‘2018 goed jaar voor de VISpas’


25 februari 2019 | Redactie

Sinds de introductie van de VISpas in 2006 waren nog nooit eerder in één jaar zo veel mensen lid van een hengelsportvereniging als in 2018. Sportvisserij Nederland meldt een aantal van 528.000 mensen dat vorig jaar een VISpas in bezit had. Met name buitenlandse sportvissers en toeristen toonden meer belangstelling voor het vissen in Nederland.

 

Meer verkochte VISpassen in 2018...

 

Half miljoen

In dat geheel van 528.000 had de reguliere VISpas met bijna een half miljoen exemplaren verreweg het grootste aandeel, aldus de organisatie in Bilthoven. Het nieuwe record is vooral te danken aan de stijging van het aantal verkochte VISpassen aan buitenlandse sportvissers annex toeristen – vooral Duitsers. Ook het aantal extra VISpassen steeg iets, terwijl het totaal aantal verkochte Jeugd VISpassen licht daalde. Uit het ledenbestand blijkt wel duidelijk dat het aantal nieuwe JeugdVISpashouders de afgelopen drie jaar stabiel blijft met jaarlijks 11.000 nieuwe viskids. Het jaar 2018 was tevens het laatste jaar waarin de ZeeVISpas werd verkocht. Zeevissers die lid worden van een hengelsportvereniging krijgen vanaf dit jaar de VISpas.

 

 

Sportvissen leeft

Gerben Koopmans, clusterhoofd VISdocumenten bij Sportvisserij Nederland, is best trots op die getallen: “Terwijl veel sporten kampen met ledendaling, laten deze cijfers zien dat sportvissen leeft.”  De lichte terugloop van het aantal JeugdVISpassen heeft echter de volle aandacht van Sportvisserij Nederland. In 2019 zal de hengelsport  onder de jeugd actief gepromoot worden via VISlessen op de basisscholen. Het aantal aangevraagde lessen wordt dit jaar opnieuw hoger, zo verwacht men. Interesse voor zo’n les op de basisschool? Klik dan hier.

 

Vissen in Nederland is populair bij steeds meer buitenlanders...

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (1)


 

ruud nijssen

Altijd leuk deze positieve berichten echter het grote nadeel is dat de stijging komt door de Duitsers en de oostblokkers.
Als je ziet wat deze catogerie voor schade aan het vis bestand aanricht, hier in midden en Noord Limburg is er werkelijk geen enkele reden om ook maar een grammetje positieve te zijn.
MVG Ruud