Verkiezingen 20 maart: stem voor de vis en de hengelsport!


19 maart 2019 | Redactie

Woensdag 20 maart 2019 zijn er weer verkiezingen. Stemgerechtigden kunnen kandidaten kiezen voor provinciale staten en waterschappen. Voor sportvissers een gelegenheid om hun voorkeursstem te geven aan een partij of kandidaat die het sportvissen een warm hart toedraagt. Dat is belangrijk omdat er ook kandidaten en partijen zijn die het sportvissen het liefst zouden willen terugdringen of helemaal verbieden.

 

Reclamebureau GH + O maakte een campagne voor de waterschapsverkiezingen 2019…

 

Verkiezingen

Een goede manier om een weloverwogen stem uit te brengen is natuurlijk de partijprogramma’s lezen, maar ook het raadplegen van de Stemwijzer. Verder hebben sommige partijen zich in de media al uitgesproken voor het sportvissen, of op hun website of programma hun stelling kenbaar gemaakt. Lees zeker ook het maart-nummer van Hét Visblad, waarin zowel voor waterschap als provincie belangrijke kandidaten voor het voetlicht komen die vóór de sportvisserij zijn. Ook online heeft Sportvisserij Nederland de verkiezingen tegen het licht gehouden voor wat betreft de sportvisserij-kandidaten.

 

 

Hengelsport verbieden? Het staat als vraag in de Stemwijzer bij waterschap Stichtse Rijnlanden...hieronder de motivering van de partijen in het gebied van datzelfde waterschap.

 

 

Dierenwelzijn

Het is een misvatting om te denken dat het niet zoveel uitmaakt op wie je stemt. In het midden van ons land laten bijvoorbeeld zowel de Partij voor de Dieren als de PvdA ‘het dierenwelzijn zwaar wegen’ in hun programma voor (in dit geval) De Stichtse Rijnlanden en het is duidelijk, zeker bij de PvdD,  dat dit niet in een pro-hengelsport beleid zal uitvallen.  Let wel: in andere provincies en bij andere waterschappen kan dit wellicht anders uitvallen.

 

 

Mooi water, mooie natuur, mooie visstand...

 

 

Stemwijzer

Kortom; denk aan het belang van je stem om ook de sportvisserij vertegenwoordigd te zien in het komende beleid voor provincie en waterschappen. De kandidatenlijsten kun je hier online bekijken.

Klik hier voor het raadplegen van de Stemwijzer.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.