Darrell J. Lowrance, oprichter van Lowrance overleden


22 maart 2019 | Redactie

De oprichter van het merk Lowrance, Darrell J. Lowrance, is op 80-jarige leeftijd overleden. Darrell J. Lowrance was van 1964 tot 2006 president en CEO van Lowrance Electronics en was verantwoordelijk voor vele technologische doorbraken in de branche, zoals de eerste recreatieve sonar voor vissers,  de Fish-Lo-K-Tor, de eerste grafische recorder en de eerste geïntegreerde sonar met GPS.

 

Darrel J. Lowrance 

 

Little Green Box

De visie van Darrell J. Lowrance en de ontwikkeling van de fishfinders, veranderde de wereld van het sportvissen definitief. De Fish-Lo-K-Tor flasher, ook wel bekend als de ‘Little Green Box’ was een doorbraak voor de hengelsport en was in 1957 de eerste portable fishfinder op de markt. Deze is volgens Lowrance een miljoen keer over de toonbank gegaan.

 

 

The Little Green Box...

 

 

 

 

 

 

 

Deze 'flasher' gaf de diepte aan en localiseerde ook vis...

 

Visionair

Darrell was een zwaargewicht in de industrie en lid van de raad van bestuur van AFTMA van 1978-1986, en opnieuw in 1988. Hij werd in 2013 ingewijd in de Bass Fishing Hall of Fame. “Met zijn overlijden heeft de wereld een groot man en een echte visionair verloren”, zegt Leif Ottosson, CEO van Navico. “De passie van Darrell voor vissen, design en zijn toewijding om de maritieme elektronica-industrie vooruit te helpen leidden tot innovatieve ideeën en producten die de viservaring hebben gevormd voor miljoenen vissers wereldwijd gedurende de afgelopen 60 jaar.”

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.