Veel aandacht voor de jeugd bij ‘MidWest Nederland’


29 maart 2019 | Redactie

De jeugd heeft de toekomst en dus zijn Sportvisserij Nederland en ook de federaties bezig om met jeugddagen en clinics de jongeren te bereiken. Zo houdt Sportvisserij MidWest Nederland op 13 april aanstaande een jeugdclinic in Uitgeest over het wedstrijdvissen.

 

Leren wedstrijdvissen? Hier kun je de trucjes leren en alles wat er omheen speelt...

 

Jeugdclinic

Voor alle jeugd die (beter) wil leren wedstrijdvissen is deze jeugdclinic op 13 april een aanrader. Je gaat van wedstrijdvissers van alles leren op deze dag en natuurlijk ga je zelf ook vissen. Je kunt je aanmelden via info@smwn.nl. Deelname is gratis.

 

 

Naar de praktijk!

 

Zeevissen

Bij dezelfde federatie staat ook de toekomst van het zeevissen in de schijnwerpers. Zo zijn verschillende talenten door de zeeviscommissie voorzien van een volledige uitrusting om op zee te kunnen vissen. Zo krijgen de jonge vissertjes onder meer de hengel, een molen en een zeeviskist in bruikleen van de federatie.

 

Praktijk

Tijdens de trainingen is er aandacht voor alle facetten van het zeevissen en de te gebruiken materialen. Natuurlijk wordt er ook daadwerkelijk gevist van af het strand om het geleerde in de praktijk te brengen.

 

 

Onder leiding van ‘zoute’ coach Cor van Houten werd onlangs tekst en uitleg gegeven over trainingen en wedstrijddagen voor het zeevissen. Enkele toppers kregen alvast materiaal uitgereikt voor het zeevissen...

 

Meedoen

Wil jij ook mee trainen en op deze manier (leren) wedstrijdvissen op het zoute? Stuur dan een e-mail aan maikel@smwn.nl en dan nemen zij contact met je op. Voor de jeugd  die in dit werkgebied van de federatie een keer wil kennis maken met zeevissen, zijn er clinics op 7 en/of 22 april in Noordwijk.

 

Voor verenigingen die ook de praktijk in willen met de jeugd, staat er een ZomerVisKaravaan op stapel, die in het land op 30 (!) locaties jeugdevents organiseert voor verenigingen en jeugd. Inschrijven hiervoor kan tot 1 april!

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.