Moderne forelvijver mix van comfort, avontuur, grote vis & wedstrijden


22 april 2019 | Redactie

Voor de sportvissers die vroeger wel eens een uitstapje maakten naar een forelvijver, is er de laatste jaren veel veranderd. Nog altijd kun je er tegen een schappelijk bedrag een heerlijke forel vangen voor het avondeten, maar de moderne forelvijvers hebben tegenwoordig veel meer te bieden. Je kunt er avontuurlijk grote exotische vissen vangen, met de vliegenhengel aan de gang, of met je witvisuitrusting karpers vangen.

 

Leuke 'buitenactiviteit' voor kinderen...

 

Eten en drinken

En dan hebben we het nog niet over het comfort langs deze visvijvers, want aan eten en drinken is geen gebrek, en wanneer het koud wordt of regent kun je altijd nog even naar binnen om te recupereren. De karper- en forelvijvers op deze complexen zijn trouwens steeds vaker het decor van diverse witviswedstrijden en foreltoernooien.

 

 

 

Een forelletje voor het avondeten...

 

Karpervijvers

De vier visvijvers uit de promotiecampagne onderaan dit artikel hebben genoeg te bieden voor een mooi dagje vissen, waarbij ook de sportvisser die wel eens een visje mee naar huis neemt voor eigen consumptie aan zijn trekken komt. Aangezien veel forelvijvers ook karpervijvers exploiteren voor de witvissers en wedstrijdvissers, kan dit ook een eye-opener zijn voor sportvissers die het leuk vinden om met de vaste hengel, match- of feederhengel op karpertjes te vissen, of eens nieuwe technieken willen uitproberen als met de pellet-waggler of methodfeeder.

 

 

Moderne visvistechnieken op de karpervijvers, zoals met de methodfeeder...

 

 

Of had je nog een steur op je wishlist staan...

 

 

Of een flinke meerval...

 

Altijd vangen

Toegegeven, het lijkt heel wat anders dan het vissen in openbaar water, maar dat het bijzonder leuk en verslavend kan zijn om altijd iets te vangen, dat kunnen duizenden sportvissers inmiddels (wekelijks) beamen. Om naar de websites van de vier exploitanten te gaan, klik je op de links hieronder.

 

De Woldstek in Ruinerwold (Dr.)

De Berenkuil in Putten (Geld.)

Slothoevevijver Vinkel (N-B)

Toms Creek in Lelystad (Flevo.)

  

 

Wedstrijdvissers oefenen op een heuse Snake Lake langs de A28 in Putten...

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.