Loodvrije alternatieven in opkomst


29 april 2019 | Redactie

In Nederland werkt Sportvisserij Nederland samen met andere instanties aan de Green Deal Sportvisserij Loodvrij. Doel is om het loodgebruik in de sportvisserij in drie jaar tijd (dat is in 2021) met 30% te reduceren en in 2027 een volledig loodvrije hengelsport te hebben. Dit streven gaat samen met het aanbieden van tal van loodalternatieven voor alle disciplines in de hengelsport.

 

Loodvrije 'hagelloodjes'...

 

Green Deal

Aan die Green Deal werkt Sportvisserij Nederland zij aan zij met Rijksoverheid, Unie van Waterschappen, Natuurmonumenten en Dibevo. Vanuit de markt – en zeker de internationale hengelsportindustrie – zijn er in de loop der jaren al veel loodalternatieven uitgebracht en met het toekomstige perspectief van een loodvrije sportvisserij, komen er steeds meer alternatieven voorhanden.

 

Tungsten of andere loodvervangers voor dropshotlood...

 

Alternatieven

Om de sportvissers alvast aan die alternatieven te laten wennen, heeft Sportvisserij Nederland onlangs haar online pagina’s aan loodalternatieven aangepast en aangevuld voor de drie hoofddisciplines zeevissen, witvissen, karpervissen en roofvissen. Klik hier om deze pagina’s te bekijken.

 

 

Loodvrije Ron Thompson pilkers voor de zeevissers...

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.