Deeper verwerkt CHIRP technologie in nieuwe uitvoering


24 mei 2019 | Redactie

Deeper komt binnenkort uit met de eerste ‘castable’ fishfinder die gebruik maakt van CHIRP technologie. Deze technologie, die oorspronkelijk voor militaire doeleinden werd toegepast bij bijvoorbeeld het opsporen van duikboten, is al enige tijd gangbaar bij geïntegreerde sonar dieptemeters, maar nog niet bij ‘castable’ fishfinders zoals de Deeper. Maak kennis met de nieuwe Deeper Smart Sonar CHIRP+…

 

De nieuwe Deeper CHIRP+ werkt nu vanaf 15 cm diep...

 

Geluidsgolven

CHIRP sonar is de laatste jaren de standaard geworden bij technische ontwikkelingen van sonars en fishfinders. CHIRP maakt gebruik van aanzienlijk meer geluidsgolven en frequenties dan de traditionele sonar fishfinders en kan hierdoor ook snel meer details en data weergeven van diepte, bodemcontouren, begroeiing, vissen en obstakels dan voorheen met sonar kon. Bekend is het voorbeeld van een verzameling stenen, die voorheen als één ‘rots’ werd weergegeven, maar met CHIRP in onderscheidende stenen wordt afgebeeld.

 

Weegt 90 gram en meet 6 cm in doorsnee...

 

Weegt 90 gram

Dankzij de Deeper App en het eigen Wi-fi signaal op de groene drijvende sensor zijn ook de data van de nieuwe Deeper Smart Sonar CHIRP+ nauwkeurig en direct toonbaar op je smartphone. De nieuwe Deeper Smart Sonar CHIRP+ weegt 90 gram en heeft een diameter van 6 cm (de Deeper PRO+ weegt 100 gram en is 6,5 cm in doorsnee). Het bereik van de nieuwe CHIRP+ is 100 meter diepte en dat bereik begint al bij 15 cm ondiepte, dankzij onder meer drie sonarbundels. Het bereik in de verte is eveneens 100 meter. De oplaadtijd is slechts 1,2 uur.

 

 

Een scherper beeld en een beter onderscheidend vermogen voor de nieuwe Deeper...

 

Bodemkaarten

Met een nieuw onderscheidend vermogen van 1,2 cm kun je zien hoe vis reageert op je aasaanbieding, ideaal bij verticaalvissen of bij het onderscheiden van roofvis bij een school aasvis. Net als bij de Deeper PRO+ kun je dankzij de ingebouwde GPS ook eigen ‘bathymetric’ bodemkaarten maken.

 

In juni verkrijgbaar

De Deeper company, gestart door twee visvrienden, kwam in 2013 uit met de eerste Deeper castable fishfinder. In de jaren erna bleef het merk innoveren en ontwikkelen en is nog altijd toonaangevend in deze branche, ook nu met de nieuwe CHIRP+. De nieuwe CHIRP+ zal vanaf juni 2019 verkrijgbaar zijn via Deepersonar.com; Amazon, online partners en hengelsportwinkels. Op elke CHIRP+ zit twee jaar fabrieksgarantie.

 

Verkrijgbaar vanaf juni 2019...

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.