Zondag: gevarieerde VIS TV XL en Jeremy Wade zoekt een ‘Toxic Invader'


25 mei 2019 | Redactie

Roofvis, witvis, boot- én kantvissen op viswater in alle soorten en maten: de derde aflevering van VIS TV XL op zondag 26 mei is er een van uitersten. Marco Kraal gaat met de roofvisboot het Haringvliet terwijl elders in het land de VIS TV camera’s filmen bij streetfishing, vastestokvissen en vissen met de methodfeeder. Op zondagavond kun je op Animal Planet in Dark waters zien hoe Jeremy Wade in ‘Toxic Invader’ onderzoekt wat de oorzaak is van de veranderingen op de Fitzroy river.

 

VIS TX XL op het Haringvliet...

 

Haringvliet

Marco Kraal gaat in gezelschap van roofvisexpert en bioloog Hendry Vis het Haringvliet op. Hendry is werkzaam bij VisAdvies. Vissend op baars, snoekbaars en snoek bespreken ze onder meer het Kierbesluit en de gevolgen daarvan voor de sportvisserij op het water. Ondertussen, aan het Noord-Hollands Kanaal ter hoogte van De Rijp, vissen Daniël Weijers met Sjors Milder met de klassieke vaste stok op brasem. Thom Beentjes struint met Arthur Langstraat de grachten van Amsterdam en Haarlem af in een poging met klein softbaits roofvis te verleiden. 

 

 

Witvissen aan het Noord-Hollands kanaal...

 

Method feeder

Jan Willem Wijers bezoekt twee zogenaamde ‘visparels’. Eerst vist hij met karperspecialist Harald Bremmer in het Drentse Tynaarlo met de steeds populairdere methodfeeder, om vervolgens in Vorden met Frank Bosman van Hengelsport Federatie Midden Nederland op pad te gaan. Het duo vist met de vaste stok in een vijver die speciaal is ingericht voor de jeugd. Klik hier voor meer info. Kijken dus: aanstaande zondag om 9.30 uur op RTL 7.

 

 

Jeremy Wade met een barramundi...

 

Dark Waters

De aflevering ‘Toxic Invader’ van Jeremy Wade’s Dark waters gaat zondagavond op Animal Planet over de  Fitzroy river in Australië. Het land is wel vaker onderwerp geweest van problemen met vissterfte, en er blijken meerdere uiteenlopende oorzaken. Jeremy hoort dat er op deze 400 mijl lange rivier meer zoutwaterkrokodillen de rivier optrekken, maar ook dat een giftige uitheemse Reuzenpad in opmars is die voor roofvissen en zelfs krokodillen dodelijk kan zijn. Een mooie aflevering waarin de voormalige biologieleraar Wade de oorzaak van de problematiek onderzoekt en uiteraard ook de hengel ter hand neemt. Zondag 26 mei om 20 uur op Animal Planet.

 

Klik hieronder voor een promo van de derde aflevering van VIS TV XL.

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.