Vijf dagen Franse Alpen met de CBB boilies


12 juni 2019 | Arie Rodenburg

Van 11 tot 18 mei ging ik een week vissen in Frankrijk met mijn vaste vis maat Maurits. We kozen voor de zwaar beviste wateren van de Franse Alpen; wateren waar keihard gevist wordt en de karpers hierdoor het klappen van de zweep wel kennen. Op deze wateren moet alles uit de kast gehaald worden om de vis een stap voor te zijn en is een goed plan nodig…

 

Een puntgave schub uit de Alpen...

 

Stomen

Dat het druk met andere vissers zou worden wisten we. We moesten dus goed beslagen ten ijs komen. Goed en vers aas meenemen is dan een van de voorwaarden. Sinds het voorjaar hebben we in Ede het merk CBB in de winkel van Zoo & Zo liggen. Het is een merk wat jaren geleden in België is ontstaan en sinds enige tijd in Nederland wordt gedraaid. CBB kookt zijn boilies niet, maar stoomt ze. Hierdoor blijven er veel meer geur- en smaakstoffen in de boilie zitten en dit merk je gelijk wanneer je een zak open maakt en helemaal wanneer je er eentje proeft.

 

 

Overdag moest het gebeuren...

 

Shellfish Krill

Aangezien ik in de winkel veel vissers spreek en meerdere mensen heb gesproken die in de Alpen gevist hebben, wist ik dat bijna iedereen er met zoet aas vist. Er zitten op veel wateren veel dwergmeervallen en daar heb je net wat minder last van met zoet aas. Aangezien het water nog redelijk koud was gokte ik erop dat de dwergmeerval nog niet super actief was. Ik koos daarom voor de Shellfish Krill boilie in 15, 20 en 25 mm. Dit is een boilie bomvol liquid krill, krillmeel, verschillende vismelen en wateroplosbare attractors. Hiermee probeerde ik in elk geval een aas bij me te hebben waarmee ik me kon onderscheiden van de andere vissers.

 

 

Je zou het niet zeggen, maar die paarse zijn de Shelfish Krill pop-ups en de bruine de Shelfish Krill boilies...

 

Energie

In totaal hebben we vijf dagen gevist. Nachtvissen is er niet toegestaan dus ’s morgen vroeg om 4 uur bij het water aankomen, vanaf 6 uur vissen en om 21 uur weer weg. Een visserij die mooi is, maar ook zeker veel energie kost. Veel voeren, vissen, verkassen, paar uurtjes slapen, hopen dat er plek is, tegenslagen door controles, niet al te collegiale medevissers, mooie mensen ontmoet en ook zeker wat prachtige vissen gevangen!

 

 

In een prachtige omgeving...

 

Bruin

In totaal hadden we 15 vissen, prachtig beschubte spiegels en schitterende sterke schubkarpers.

Dat de Shellfish Krill in de smaak viel bleek wel na een vangst. Vaak werd de onthaakmat heerlijk bruin gescheten! Het waren vijf mooie visdagen die zeker naar meer  smaken! En die boilies van CBB? Die gaan absoluut weer mee…

 

 

Heb je het gezellige Fishing & Food festival gemist bij Zoo & Zo? Klik dan hieronder voor een aftermovie.

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.