Chris Yates: terug naar Waller’s Haven met Mr Green’s rod


16 juni 2019 | Redactie

De liefhebbers van het oude genre; de bijna antieke materialen, de rust en de diepe beleving van de hengelsport dwepen nog altijd met de mooiste visfilm aller tijden: ‘A Passion for Angling’. Die tijd is voorbij, maar het Engelse tijdschrift Fallon’s Angler stelt nog altijd haar edities samen in de geest van dit genre en biedt met veel respect en genoegen ook geregeld ruimte aan auteur Chris Yates, samen met Bob James de hoofdrolspeler in de genoemde film.

 

Het oude schepnet komt tevoorschijn als Mr Green's hengel de vis binnen bereik trekt...

 

Chris Yates

Fallon’s Angler – van oprichter Nick Fallon - laat af en toe ook een van de artikelen vergezeld gaan van een prachtige docu. Ook nu weer. Yates gaat weer terug naar het water waar hij in 1959 met ‘Mister Green’s rod’, een splitcane van Freddie Green, mooie avonturen beleefde. Een heerlijke kijkdocumentaire, gemaakt door Nick Fallowfield Cooper, om bij tot rust te komen op deze zondag.

 

 

Terug naar de stek van 1959, met dezelfde hengel...

 

 

Chris Yates: nog altijd met jeugdig enthousiasme...

 

Verteller

Na bijna 60 jaar bezoekt Chris Yates Waller's Haven in de Sussex Levels om op dezelfde rivier te vissen waar hij als jongen van 11 jaar met dezelfde hengel probeerde een brasem te vangen. Tijdens het vissen komen de herinneringen boven en blijkt maar eens te meer dat de schrijver Yates nog altijd de jeugdige passie heeft en de enthousiaste verteller is die hij ook was in de A Passion for Angling series, waarin hij met Bob James naar Redmire gaat om karper te vangen en in bomen klimt (en eruit valt) om de vis te zoeken, maar ook monstersnoeken vangt, op zalm vist en ruisvoorn, barbeel en baars weet te vinden in deze klassieker. Een docu waar de nostalgie vanaf druipt.

 

Klik hieronder om de documentaire te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.