Veilig op vakantie met je zelfgemaakte hengelkoker


07 juli 2019 | Redactie

Met de vakantieperiode is het handig wanneer je als sportvisser je hengels op een veilige manier kunt vervoeren. Natuurlijk kun je dan een kant-en-klare rodcase of bazooka-model aanschaffen, maar het kan natuurlijk veel eenvoudiger en goedkoper. Je hebt vast wel eens gezien dat je bij de Karwei, Praxis of Gamma pvc (riool)buizen kunt aanschaffen. Zelfs als sportvisser met twee linkse handen kun hier eenvoudig een eersteklas hengelkoker van zagen, boren of lijmen.

 

Tijd voor een beetje doe-het-zelven...

 

Lang of kort

Je vindt op YouTube diverse voorbeelden van zelfgemaakte hengelkokers. Ze verschillen in details, maar de basis is vaak wel dezelfde: een pvc buis in de juiste lengte en diameter. Heb je alleen roofvishengels, dan kun je de buis kort houden of zagen, heb je veel strandhengels of karperhengels, dan hou je hem wat langer. Denk eraan, voor je de diameter van de buis bepaalt, hoeveel hengels je erin wilt vervoeren.

 

 

Deksel erop...

 

Schroefdeksel

Je kunt ze aan één kant dichtlijmen met deksel en pvc lijm, en aan de open zijde voorzien van een schroefdeksel. Sommigen geven de voorkeur aan gaten boren in de buis om handvatten of bevestigingen voor een draagriem te maken, maar het kan ook eenvoudiger met alleen wat plakwerk aan de oppervlakte van de buis. Wil je helemaal een hengelkoker die eruit springt, spuit hem dan in mooie kleuren. Heb je nog goeie tips? Reageer dan op Facebook en help je mede-vissers. Succes!

 

Onderstaand een prima ‘Männerspielzeug’ basisvoorbeeld van een eenvoudig te maken hengelkoker.

 

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.