Vangstberichten: grote platte vissen bij Cordes Travel


30 juli 2019 | Redactie

Als je regelmatig bij de Vangstberichten op de website van Cordes Travel visreizen kijkt zie je bijna elke dag wel nieuwe berichten uit Noorwegen en IJsland en soms ook berichten van andere landen. Vangstberichten van de visgidsen, van Linda en Raffie zelf of van hun gasten:  zo blijft iedereen op de hoogte van de mooiste vangsten uit de hele wereld. En die logen er niet om…

 

Linda met een schol van 58 cm bij Nappstraumen…

 

Zo zagen we een bericht van Linda tijdens het Penn Nappstraumen Festival, waar Linda een mega schol ving van 58 cm, zo vang je ze hier in Nederland niet meer. Deze festivals blijven enorm populair, dit jaar waren er maar liefst vier Penn Festivals, waarvan 1x Panama en 3x Noorwegen, de laatste zal eind augustus zijn in Havoysund.

 

 

Mooie 11 kg vleet bij Havoysund…

 

Maar er werden meer grote platte vissen gevangen in Noorwegen. Zo ving een groep Belgische vissers bij Havoysund een paar hele grote vleten, waarvan de zwaarst 11 kg was, maar 200 gr verwijderd van het Noorse record. Samen met de visgids visten zij op 300 meter diep, en gericht op deze prachtige 'platvissen'.

 

 

 

Twee heilbotten bij A Rorbuer: links eentje van van 225 cm en rechts een van 238 cm...

 

Schol, vleet…. ja dan mag de heilbot niet ontbreken natuurlijk, bij A Rorbuer, Nappstraumen én Havoysund zijn de afgelopen weken al heel wat monsterheilbotten gevangen, kan ook niet anders met die professionele visgidsen ter plaatsen. Bij deze accommodaties krijgt elke groep de visgids één dag gratis aan boord, de andere dagen kun je achter hem aan varen als hij met andere groepen op pad is. Elke ochtend en avond is de gids ook aanwezig voor tips, trucs en stekkenadvies.

 

En zo dus ook de 238 cm heilbot van de foto hierboven, wat een monster! Inmiddels zijn er al 7 heilbotten boven de 2 meter gevangen bij A Rorbuer en uiteraard zwemmen ze allemaal weer, want Cordes Travel en hun visgidsen promoten Catch and Release (C&R). Zij adviseren heilbotten boven de 130 cm niet binnen de boot te trekken en ze weer te laten zwemmen, mede omdat heilbot pas boven de 120 cm paairijp is...

 

 

En een heilbot van 199 cm, gevangen bij Havoysund…

 

Wat een geweldige vangsten van 'platvissen' daar bij Cordes Travel; logisch dat de boekingen hard gaan. Iedereen wil dit soort mooie vissen vangen, want dit zijn de allergrootste exemplaren. Kun je nagaan wat er zoal aan 'normale' formaten vissen worden gevangen. Vang je er eentje van een meter, dan is zo'n heilbot daar niet meer zo uitzonderlijk, ook al is het een prachtige vangst...

 

 

Ed Stoop: voor het eerst in Noorwegen…

 

Noorwegen is en blijft een machtig sportvisland en dat heeft Ed Stoop, bekend van Vis TV inmiddels ook ontdekt. Ed was over de hele wereld al wezen vissen, maar nog nooit in Noorwegen, dus ging hij voor zijn 1e keer Noorwegen met Cordes Travel mee op visreis. Ed kon zijn ogen niet geloven, zo’n mooie natuur, zoveel vis en wat een geweldige formaten, Ed was echt onder de indruk en dat was een hele eer voor Cordes Travel.

 

 

Wat is Noorwegen toch een prachtig land…

 

De boekingen voor 2020 zijn in volle gang bij Linda en Raffie Cordes die dit jaar alweer 15 jaar bestaan met hun visreisbureau en ook beiden leven van hun reisbureau en daar heel druk mee zijn. Ook zijn ze al volop voor 2021 aan het boeken en met name de Festivals en dit soort topbestemmingen gaan heel hard, iedereen wil zeker zijn van een week op een topbestemming, in een prachtige visgebied, met een geweldige visboot en een professionele visgids.

 

Wil je meer informatie over hun prachtige programma, bezoek de website of maak een afspraak om eens langs te gaan in het vissersdorp Colijnsplaat (Zeeland) waar zij hun kantoor hebben op 200 meter van het zoute water.

 

Meer info: kijk op www.cordestravel.nl 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.