Viscinatie: visweekenden met adhd of autisme


26 juli 2019 | Redactie

De organisatie ‘Viscinatie’ biedt weekendopvang voor jongeren met adhd of autisme. Die opvang is gericht op vissen omdat dit voor veel van deze jongeren de sleutel is voor rust en ontspanning. Een prachtige initiatief dat voor veel gezinnen een uitkomst biedt.

 

Fascinerend en rustgevend tegelijk...

 

Viscinatie

Dat vissen de sleutel is voor ontspanning, dat zullen veel sportvissers herkennen. Tevens is vissen de sleutel voor spanning en fascinatie. Ook herkenbaar! De naam ‘Viscinatie’ is daarmee al verklaard. Veel kinderen zijn thuis erg druk en kunnen nog geen vijf minuten stil zitten maar eenmaal achter een hengel komen ze helemaal tot rust. Bij Viscinatie wordt van vrijdagavond tot zondagmiddag met maximaal vier jongeren gevist onder toezicht van twee ervaren begeleiders in een prikkelvrije omgeving op verschillende locaties. Tijdens zo’n weekend wordt de gezamenlijke fascinatie voor het vissen beleefd.

 

 

Prachtig weekenden met de foto's als mooie herinneringen...

 

Prikkelarme omgeving

De weekenden van Viscinatie zijn van vrijdagavond tot zondagmiddag op verschillende locaties. Als een jongere wordt aangemeld wordt eerst gekeken welk weekend bij hem/haar past. Is er een voorkeur voor karper of snoek, of wil hij juist veel vangen. Ook kijkt men welke locatie het meest geschikt is. Heeft de jongere behoefte aan een zeer prikkelarme omgeving dan kiest men vaak voor een locatie waar de groep alleen is aan het water. Soms ook wordt een blokhut op een camping gehuurd wanneer de groep minder moeite heeft met wat meer prikkels in de omgeving.

 

Een vis groter dan jezelf...

 

Gezamenlijk beleven...

Heilzame werking

Alex Willems en zijn vrouw Cheline zijn beiden docenten, Cheline in het basisonderwijs en Alex in het middelbaar onderwijs. Ze hebben twee zoons Jan en Jelle. Jan heeft een autistische stoornis. Jelle heeft Adhd-aandachtstoornis. Alex en Cheline hebben daarom veel ervaring met deze doelgroep. Omdat Alex Willems tevens sportvisser is, kent hij als geen ander de heilzame effecten van het vissen. Hij beleeft grote voldoening door in het weekend te gaan vissen met een dergelijke groep kinderen.

 

Uitkomst

Een begeleid visweekend bij Viscinatie kan bekostigd worden uit het PGB. Indien men gebruik maakt van de diensten van Viscinatie, gaat men een zorgovereenkomst aan, die samen met de factuur verantwoord kan worden bij het zorgkantoor. Kijk op de website voor meer info over dit prachtige initiatief, wat voor veel gezinnen een uitkomst is.

 

Klik hieronder voor een Facebookfilmpje met de uitzending van Gelderse Koppen presentator Harm Edens over Viscinatie.

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.