Bandengigant Michelin stapt in de hengelsport


09 augustus 2019 | Redactie

Het lijkt misschien een opvallende stap, maar ook bandenfabrikanten doen aan lifestyle en gebruiken hun naam, expertise en vakmanschap om hun business uit te breiden. Dat Michelin niet alleen prima ‘schoeisel’ levert voor MotoGp, autosport en wielersport, maar ook voor schoenen, is wat minder bekend. Toch gebeurt dit al vanaf 2003. Het vliegvismerk Vision gebruikt de Michelin zolen nu ook voor haar waadschoenen.

 

Le Chameau

Michelin Footwear & Technical Soles gebruikt de goede naam van de bandenfabrikant voor samenwerkingsverbanden met merken in de tennissport, maar ook een bekende laarzenfabrikant als Le Chameau werkt samen met Michelin als het om rubberzolen met de juiste grip en het juiste profiel gaat.  

 

Vision

De waadschoen die Vision in samenwerking met Michelin heeft uitgebracht, heet de ‘Musta Michelin’. Het is een moderne lichte waadschoen waarvan de bovenzijde deels is gemaakt van materialen als EVA en TPU (Thermoplastic Polyurethane), een kunststof dat we ook wel kennen van de telefoonbeschermhoesjes: het is zowel flexibel, duurzaam als vormvast en waterdicht.

De Musta Michelin...

 

 

Hier komt de ervaring met regenbanden goed van pas...

 

Winterband

De met Michelin materialen samengestelde zool zit vastgelijmd en genaaid aan de schoen. De rubber compound van de zool is een mix tussen een offroad autoband en een winterband voor Scandinavië. Vooral in natte en winterse omstandigheden heeft deze compound en het profiel een goede grip, ook op stenen bij toenemende (gewichts)druk. In de zool zitten uitsparingen voor het plaatsen van tungsten studs (spikes) die als optie kunnen worden besteld voor extra gladde (ijs) omstandigheden.

 

 

 

Ook met tungsten studs (spikes) uit te rusten...

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.