Morgen in Studio Vis TV o.a. Herwin Kwint en zeeforel


13 februari 2016 | Peter Dohmen

Komende zondag maakt Herwin Kwint zijn opwachting in Studio Vis TV. Deze grensverleggende sportvisser zal vertellen over de nieuwste witvistechnieken, waaronder het methodfeederen op karper. Verder in deze zevende aflevering onder meer: Henk Mensinga en Henk Staghouwer over het zeeforelproject Lauwersmeer en globetrotters John Smit en Roel Orsel over hun wereldwijde visavonturen.

 

Herwin Kwint is van origine karpervisser en hij schreef vanuit die hoedanigheid vrijwel vanaf het begin voor ons magazine Dé Karperwereld. Enkele jaren geleden gooide deze nuchtere Drent zijn visserij echter drastisch om. Door zijn drukke gezinsleven zei hij de bivvy vaarwel en dook hij in de wereld van het witvissen – ook in wedstrijdverband. Herwin nam uiteraard een grote dosis technische en tactische karperkennis met zich mee en past deze toe in zijn witvisserij. Wat dacht je bijvoorbeeld van voorvoeren bij het feedervissen? Sindsdien schreef Herwin ook een aantal bijdragen voor een van de andere specialistische titels van ons Hengelsporthuis, Witvis Totaal magazine. In de uitzending van komende zondag vertelt Herwin over zijn vernieuwende kijk op moderne witvistechnieken – licht materiaal, miniboilies, pellets – en hoe je daarmee opzienbarende witvis- en karpervangsten kunt realiseren.

 

Morgen in Studio Vis TV o.a. Herwin Kwint en zeeforel 2

Henk Mensinga (links) en Henk Staghouwer (rechts) over het unieke zeeforelproject Lauwersmeer.

 

Zeeforelproject Lauwersmeer

Met wat goede wil kan de zeeforel in de nabije toekomst een regelmatige verschijning worden in het op de grens van Groningen en Friesland gelegen Lauwersmeer. Dat is in ieder geval het streven van een coalitie van sportvisserij-, waterschaps- en landschapsorganisaties. Henk Mensinga, directeur van Hengelsportfederatie Groningen Drenthe, en gedeputeerde van de provincie Groningen Henk Staghouwer geven zondag tekst en uitleg over dit unieke project, waarvoor de eerste visuitzettingen al hebben plaatsgevonden. Van het Groningse Lauwersmeer gaat het in het derde studioblok naar verre, tropische bestemmingen. Dan schuiven namelijk avonturiers John Smit en Roel Orsel aan tafel. Beide heren vertellen over hun spectaculaire vistrips naar verre oorden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het gericht vissen op Lau Lau meerval in Suriname, popperen op Giant Trevally in de Indische Oceaan en het ‘bejagen’ van de Alligator Gar in Texas (VS)?

 

Morgen in Studio Vis TV o.a. Herwin Kwint en zeeforel 3

Globetrotters John Smit (links) en Roel Orsel (rechts).

 

‘Vloggen’ in Vis TV Next

In Vis TV Next – hét vaste onderdeel voor de jeugd – bezoekt Robert de Wilt zondag de 14-jarige Luuk Zomerhuis. Luuk is een fanatieke karpervisser, die o.a. ook blogs verzorgt voor de site van Dé Karperwereld. Daarnaast is deze middelbare scholier ook erg handig met het filmen en monteren van zijn zelf geschoten beelden en hij maakt dan ook met regelmaat leuke visvideoblogs, oftewel ‘vlogs’. Die zet Luuk zodra ze klaar zijn dan op zijn eigen YouTube-kanaal. Studi Vis TV zocht Luuk op aan de waterkant en geeft een beeld van hoe deze jeugdige ‘vlogger’ zo’n video nou precies maakt. Uiteraard  ontbreken zondag ook de overige vaste items niet, zoals Beet met Anja, Ik Vis en Vis TV Op Reis.
 

Morgen in Studio Vis TV o.a. Herwin Kwint en zeeforel 4

Robert de Wilt bezoekt in Vis TV Next karpervisser en 'blogger en vlogger' Luuk Zomerhuis.

 

Herhaling op VISTV.NL

Aflevering 7 van Studio Vis TV wordt zondag 14 februari as. van 9.30 tot 10.30 uur uitgezonden op RTL 7. Mocht je de uitzending op televisie onverhoopt missen, dan kun je deze na de uitzending direct online terugkijken op www.vistv.nl

En dat is natuurlijk ook hartstikke interessant voor al die Belgische kijkers, die de Nederlandse commerciële omroep RTL 7 thuis niet kunnen ontvangen, maar de uitzendingen van Studio Vis TV vervolgens wel online kunnen zien op hun PC, tablet of mobiel.

 

Studio Vis TV wordt tot 21 februari as. iedere zondagochtend op RTL 7 uitgezonden. Kijk voor meer informatie op:

 

Morgen in Studio Vis TV o.a. Herwin Kwint en zeeforel 5


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.