Even voorstellen… | Blog Daniel Takken


14 februari 2016 | Daniel Takken

Daniel Takken

Karpervisser

Freeview, Fire, En Canal, Motivation. Het zijn allemaal titels van artikelen die ik in het verleden heb geschreven en die passen in de geest van het magazine Dé Karperwereld. Met de digitalisering van onze huidige maatschappij blijft Dé Karperwereld gelukkig niet achter en zal ik in de toekomst – naast artikelen die op dat heerlijk geurende papier gedrukt worden – ook regelmatig digitaal mijn pennenvruchten de wereld in sturen.

 

Voor diegenen die de bovenstaande titels kennen, vertel ik waarschijnlijk weinig nieuws. Zevenentwintig jaar jong, super fanatiek en gepassioneerd over alles wat met natuur, fotografie, water en met name vissen te maken heeft. Vissen en dan met name karpers. Karpers en dan met name karpers met een speciale waarde. Vissen met een verhaal, vissen die voer vormen voor verhalen.

 

Mijn visserij speelt zich af binnen de kaders van mijn huidige leven. Leeuwarden vormt sinds 2007 mijn woonplaats en is ook de plaats waar ik mijn vriendin heb leren kennen. Sinds 2012 ben ik werkzaam voor de overheid in een uitdagende en inspirerende functie. Vissen doe ik al sinds ik kan lopen en is vervlochten met al mijn levensfasen. Momenteel spendeer ik het gros van mijn vistijd aan korte, goed voorbereide nachtjes. Uitzondering vormen enkele langere trips per jaar, vaak naar het buitenland. Avontuur en beleving staan daarbij altijd centraal. Voor mij betekent een succesvol visjaar er een waarin alle elementen van mijn leven in balans waren en ik kan terugbladeren in een vers ingeplakt album, soms verkleefd van de gemorste fotolijm en gevuld met fraaie herinneringen vastgelegd op stilstaand beeld. Ik hecht veel waarde aan mooie fotografie en druk nog steeds trouw elk jaar mijn foto’s af. Het bladeren door een fysiek album voelt heel anders dan het scrollen door digitale mapjes…

 

 

Even voorstellen…  / Blog Daniel Takken 2

 

Recente belevenissen

Het najaar van 2015 beleefde ik in twee periodes. September besteedde ik aan de jacht op een zeer lastige klant van een klein maar erg taai water. Ik kon die maand geen potten breken en toen ik eind september afzwaaide om een maand lang ons kikkerlandje te verruilen voor het verre Oosten, had ik die gehele maand mijn net droog op kunnen bergen. Toen ik begin november terug was, spoedde ik mij direct naar de schuur om mijn materiaal op orde brengen. Een verse partij boilies werd gedraaid en ik startte mijn late najaar/winter campagne. Het weer was mij gelukkig goed gezind want november en december verliepen zeer zacht. Mijn discipline was gedurende die periode van roestvaststaal en in weer en wind liep ik elke dag trouw mijn voerronde.

Dit betaalde na de tweede week in november ruimschoots uit en ik beleefde een van de meest intensieve periodes van 2015. Totdat december zijn laatste adem uitblies bleef het maar lopen en bleek het vertrouwen dat ik in mijn aas en de gekozen tactiek had meer dan terecht. Wellicht vertrouw ik jullie binnenkort het hele verhaal nog eens toe…

 

Even voorstellen…  / Blog Daniel Takken 3

 

Blogmans

Hetgeen ik aan het papier toevertrouw is mijn wereldbeeld, de beleving van mijn visserij. Een visserij waarin doorzettingsvermogen en slim omgaan met beperkte tijd de hoofdmoot vormen. De afgelopen jaren heb ik ontzettend veel beleefd, zowel in binnen- als buitenland. Een deel van deze avonturen heb ik gebundeld in een reeks afzonderlijke verhalen en deze zullen zowel in het vertrouwde magazine als op de gloednieuwe website verschijnen.

 

Tot snel!

Daniel Takken

 

Even voorstellen…  / Blog Daniel Takken 4


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.