Geen storm te zwaar voor Ierse loodsboot ‘Thunder Child II’


20 januari 2020 | Redactie

Er zijn maar weinig indrukwekkender boten dan de Thunder Child II die als loods- en werkboot zijn thuishaven in het Ierse Cork heeft. De 23 meter lange mastodont is zelfs voor huizenhoge golven niet bang en snijdt er dwars door met zijn puntige boeg. Dankzij de vier Caterpillar motoren van 460 pk maakt hij dan ook nog snelheid. Toen onlangs de storm Brendan de zuidkust van Ierland teisterde, konden er prachtige beelden gemaakt worden van het gele ‘donderkind’.

 

Nee, dit zijn geen charterboten om mee te gaan vissen. Boven de Maskulin, onder de Thunder Child II...

 

Oldskool & newskool

Als je ook beelden wil zien van de bouw en het onderwaterschip op de werf van Safehaven Marine in Cork, klik hier. Ook prachtig zijn de beelden van de Thunder Child II die samen met een ‘oldskool’ pilot boat Maskulin de golven trotseert met (eigenaar en bouwer) Frank Kowalski en Ciaran Monks als onverstoorbare schippers - klik hier.

 

 

Samen met de Maskulin de golven in...

 

DJI Mavic 2 Zoom drone

Thunder Child II heeft een tank voor 4000 liter brandstof en haalt een snelheid van 58 knopen (107,4 km/u). De beelden werden overigens gemaakt met een DJI Mavic 2 Zoom drone, wat in deze stormachtige omstandigheden ook een prestatie genoemd mag worden!

 

 

Klik hieronder om de Facebook-filmbeelden te bekijken.

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.