Maart-succes op Timmy’s Lake: 27 karpers voor Sjors & Daniëlle!


14 maart 2020 | Redactie

Vanuit The Carp Specialist zien we dat ‘vaste bezoekers’ van een water het vaak net wat beter doen… ze kennen het water en hun bewoners, putten ervaring uit eerdere bezoeken en weten regelmatig echter droomsessies neer te zetten. Zo ook ‘onze Sjors’ die begin maart met zijn vrouw Danielle een weekendje viste op Timmy’s Lake. Hij schrijft ons het volgende: 

 

Inmiddels vissen we al acht jaar op De Karperhoeve en mochten we afgelopen winter ook aanwezig zijn bij de afnetting van Timmy's Lake… wat een spektakel was dat. Ik kon dus niet wachten om weer eens mijn lijnen nat te maken in het water, en in het weekend van 6 t/m 9 maart was het zover. Ik had stek 1 op Timmy’s Lake uitgekozen en op vrijdagmiddag om 3 uur lagen de hengels in het water en maandag half 10 was het gebeurd.

 

 

Ik heb met een 20 tot 25 cm lange onderlijn gevist bovenop het afgestorven wier gevist met een 12 mm bol van Timmy: de Bloody Crunch Insecto. Met mijn voerboot en WiFish dieptemeter kon ik de oude wierbedden prima vinden en daar perfect mijn aas op presenteren.

 

 

Naast de bovenstaande rig had ik ook veel succes met een 15 cm soepele onderlijn met aan de hair enkele 6 mm pellets vastgelijmd. Dit was veel werk, maar de vis was er echt gek op!

 

 

In de nacht van zaterdag op zondag heb ik van 23:00 - 06:00 uur niet gevist om de stekken wat rust te geven. Wel ging ik er elke twee uur uit om de stekken te voorzien van voer.

 

 

Ik heb op dieptes van 40 cm, 80 cm en 100 cm gevist en voerde voornamelijk met de Particlemix van Timmy in combinatie met gemalen Bloody Crunch Insecto (ter plaatse verkrijgbaar) en pellets. Hier heb ik best flink mee gevoerd afgelopen weekend en dat heeft me geen windeieren gelegd. 

 

 

In totaal wist ik dit weekend 27 karpers op de mat te krijgen: diverse plaatjes van volbeschubde spiegelkarpers van de laatste uitzetting, mooie schubkarpers en enkele ‘originals’ tot 17,5 kg. Een karpersessie op Timmy's Lake om nooit meer te vergeten en een meerrecord qua aantal gevangen karpers in een weekend op het water… het harde werk heeft zich ditmaal dubbel en dwars beloond!

 

 

Bekijk dit betaalwater.
 

Website: www.thecarpspecialist.nl.

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.