VIS TV: op snoekbaars met nylon lijn en zachte hengels


14 maart 2020 | Redactie

In deze een-na-laatste aflevering van dit VIS TV-seizoen reizen Marco en Daniël af naar de karakteristieke Noord-Hollandse polder. Daar gaat het duo met de pen en dode aasvisjes achter de snoekbaars aan.

 

Een mooie snoekbaarspen tussen de spinnenwebben die hopelijk langzaam wegzakt...

 

Driehuizen

Aan de Schermerringvaart vlakbij het pittoreske dorpje Driehuizen gaat het avontuur van start. Voor hun visserij gebruiken de heren lange, zachte hengels in combinatie met een nylon lijn. Daniël kent de stek en is in no-time aan het vissen, terwijl Marco nog even wegdroomt bij het schilderachtige landschap. Dan verzet ook ‘Kraal’ zijn zinnen en werpt hij zijn voorntje pal naast een brugpijler.

 

 

Het Noord-Hollandse dorp Driehuizen...

 

 

 

 

Met wellicht net zoveel inwoners als snoekbaarzen...

 

Uit het boekje

Lang duurt het niet voordat Marco’s speciale snoekbaarspen een korte, felle tik krijgt en rustig wegzeilt: een snoekbaars-aanbeet uit het boekje. De spanning is om te snijden, maar Marco blijft kalm. Geduldig laat hij de lijn strak lopen, zoekt contact met de vis en slaat kordaat aan. Even later glijdt de eerste snoekbaars in het net. Als hij slechts minuten later een vis voor Daniël landt, kan de dag al niet meer stuk. Wat zal de polder nog meer prijsgeven?

 

Je ziet het aanstaande zondag 15 maart vanaf 09:30 uur op RTL 7.

 

Klik hieronder voor een trailer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.