Voorjaarskarpers vroeg actief in Noord-Frankrijk


17 maart 2020 | Redactie

Het voorjaar is een heerlijke tijd om te gaan karpervissen in (Noord) Frankrijk. Momenteel is het met de corona-virus even pas op de plaats, maar wanneer het weer mogelijk is, kunnen we hopelijk weer voluit op deze stekken gaan vissen. Met onderstaand artikel kom je dan beslagen ten ijs…

 

Vlakbij in Noord-Frankrijk...

 

In het voorjaar maak je op ondiepe stekken de beste kans. De karpers zijn hier sneller actief. De aasperioden zijn echter vaak nog kort en de juiste stekkeuze, aas en voerhoeveelheden zijn vaak heel bepalend. Wanneer je gaat karpervissen in het vroege voorjaar zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. Ga bijvoorbeeld vooral vissen bij voedselrijke stekken, meet de watertemperatuur en stem daar het aas en voerhoeveelheid op af.

 

Stekkeuze

De gehele winter zijn karpers weinig actief geweest waardoor de karpers moeite hebben om in het vroege voorjaar op gang te komen. Daarom is het verstandig om rond de waterplanten en stukken water waar de zon op staat te karper vissen in april. Daar zullen namelijk de meeste karpers zich bevinden omdat deze plekken voedselrijk zijn. Een andere plek waar karper vissen in Frankrijk een hoge kans van slagen heeft in het vroege voorjaar is langs rietkragen. Ook daar is veel voedsel te vinden, dus ook veel karpers. Het voedsel heeft namelijk de hele winter verborgen gezeten in de wortels van het riet en komt door de warmte vrij. Zorg er dus voor dat je een stek pakt in de buurt van waterplanten, rietkragen of waar de zon op staat.

 

 

Aasperioden nu nog kort...

 

Twee meren

Ben je op zoek naar een goed voorjaarwater in Frankrijk, dan is Lac de Grosley, op zo’n 400 km van Brussel, een van de aanraders. Op het complex liggen twee meren, één van 12 ha en één van 4 ha. Het grote meer heeft een eiland in het midden en de begroeiing op de oever bestaat uit bomen en struiken. De bodem van deze oude grindafgraving bestaat uit een harde kiezelbodem, met hier en daar zand en modder dat heel wat natuurlijk voedsel bevat. Het water is gemiddeld 2 tot 2,5 meter diep en het heeft geen obstakels. Het domein is helemaal omheind en wordt ‘s nachts gesloten. Beide meren hebben een ruim bestand aan dertigers en veertigers en een enkele vijftiger. Voor het complete artikel over het voorjaarsvissen op dit meer van Fisherman Holidays, klik op deze link.

 

 

 

Een oude grindafgraving zonder obstakels...

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.