Monstermeervallen uit eigen land


20 februari 2016 | Peter Dohmen

Komende zondag gaan Janny Bosman en Jan Kamman in Studio Vis TV in op de opmars van de meerval in Nederland. Onlangs had onderwaterfotografe Janny nog een ontmoeting met een van de grootste meervallen van Europa… Verder vertelt Brian Elward over het vliegvissen op zeeforel langs de Nederlandse kust en is er nog veel meer interessants te zien in deze laatste uitzending Studio Vis TV van dit seizoen.

 

Vliegvisfanaat Brian Elward zoekt ’s winters graag het zoute water op, speciaal voor de zeeforel. Zo’n zeven jaar geleden ontdekte Brian dat je voor het vliegvissen op deze ‘vis van duizend worpen’ niet per se naar Denemarken hoeft af te reizen. Sindsdien is het vliegvissen op Nederlandse zeeforel bij hem uitgegroeid tot een pure verslaving. In de uitzending van morgen (zondag 21 februari) vertelt Brian meer over deze bijzondere visserij.

 

Monstermeervallen uit eigen land 2

Vliegvisfanaat Brian Elward legt alles uit over het vissen op zeeforel langs de Nederlandse kust.

 

Meerval

Sportvisserij Nederland heeft recentelijk onderzoek gedaan naar het unieke meervalbestand van de Westeinderplassen. Daarom schuift Jan Kamman (Sportvisserij Nederland) aan tafel om te vertellen wat dit onderzoek allemaal aan interessante informatie opleverde over deze bijzondere vissoort. Jan krijgt daarbij gezelschap van duikster en onderwaterfotografe Janny Bosman. Zij zoekt de meerval onder water op om ze te fotograferen. Onlangs had Janny nog een ontmoeting met een van de grootste meervallen van Europa.
 

Monstermeervallen uit eigen land 3

Ed Stoop (l) en visgids Juul Steyn over het vissen in de stad en het nieuwe Vis TV-seizoen.

 

Nieuwe serie uitzendingen Vis TV

In het derde studioblok kunnen Vis TV-presentator Ed Stoop en visgids Juul Steyn hun enthousiasme kwijt over het vissen midden in de stad. Deze vissers wonen in respectievelijk Den Haag en Amsterdam en vinden topvisstekken vlak voor hun deur.

Het thema ‘vissen in de stad’ krijgt ook een grote rol van betekenis in het andere gespreksonderwerp van dit derde studioblok: het nieuwe seizoen van Vis TV, dat zondag 28 februari van start gaat en twaalf afleveringen telt. Dit eenentwintigste seizoen heet ‘Stad & Land’ en Ed blikt zondag alvast vooruit op wat je zoal kunt verwachten in deze hagelnieuwe serie visavonturen.

 

Monstermeervallen uit eigen land 4

Simon Torenbeek (rechts) laat Ties Ittmann zien hoe je een jerkbait maakt.

 

Zelf kunstaas bouwen

Vis TV Next reist deze keer af naar het Brabantse Roosendaal om daar op bezoek te gaan bij roofvisser Simon Torenbeek. Simon is een echte doe-het-zelver die zijn eigen kunstaas maakt. Gewapend met decoupeerzaag, hamer, boor, vijl en airbrush pistool laat Simon aan Ties Ittmann zien hoe je van een hardhouten plank een prachtige jerkbait maakt. En er is nog meer in de uitzending van komende zondag, want uiteraard ontbreken ook de overige vaste onderdelen Beet met Anja, Ik Vis en Vis TV Op Reis niet.

 

Herhaling op VISTV.NL

Aflevering 8 van Studio Vis TV wordt zondag 21 februari van 9.30 tot 10.30 uur uitgezonden op RTL 7. Mocht je de uitzending op televisie onverhoopt missen of in België wonen en daar RTL 7 niet kunnen ontvangen, dan is deze aflevering na de tv-uitzending online terug te kijken via www.vistv.nl

 

Preview

Een korte preview op de uitzending van morgen zie je hier:

 

 

Ed en Marco

Op zondag 28 februari as. start het nieuwe seizoen van Vis TV, boordevol nieuwe visavonturen van Ed en Marco.

Vanaf dan kun je 12 zondagen op rij van 09.30 tot 10.00 uur en eveneens op RTL 7 genieten van een nieuwe reeks uitzendingen.

Kijk voor meer informatie:

 

Monstermeervallen uit eigen land 5

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.