Kick-off nieuw seizoen VisTV op RTL 7


27 februari 2016 | Peter Dohmen

Morgen, zondag 28 februari, gaat op RTL 7  het nieuwe seizoen van Vis TV van start. In deze eerste uitzending parkeren Ed en Marco de Vis TV Landrover in het gezellige stadscentrum van Utrecht, om aan de bekend ‘werven’ van de Oudegracht stadse snoek en witvis te belagen.

 

De twee kilometer lange Oudegracht verbindt de Kromme Rijn aan de oostkant van de met de Vecht in het noordwesten en doorkruist daarbij de gehele Utrechtse binnenstad. Een stedelijker decor is voor deze eerste aflevering dus haast niet denkbaar. En vanwege het prachtige, zonnige zomerweer is het ook gezellig druk in de stad. Onder het toeziend oog van het winkelende publiek, studenten en toeristen tuigen Ed Stoop en Marco Kraal hier hun hengels op. Naar verluidt bulkt het in de Utrechtse stadsgrachten namelijk van de witvis en zit er bovendien een uitstekend bestand aan snoek. Ed kiest daarom voor een baitcaster, pluggen en shads en gaat voor de roofvis. Marco begint met een boterzachte forelhengel, waaraan hij – boven een dropshotloodje – een tros maden langs de kademuren van de bekende werven laat dansen. Dat schijnt goed te werken voor de blankvoorn.

 

Vlokdobber

Na een tijdje dropshotten op witvis, schakelt Marco over op een broodvlok die hij onder de vlokdobber aanbiedt. Dit om ook kans te maken op de grotere vissoorten zoals winde en brasem. Ed wisselt regelmatig van kunstaas en maakt worp na worp om een mooie snoek uit het stadswater van de Domstad te foppen. In de wetenschap dat Esox zich graag ophoudt op schaduwrijke plekken, werpt Ed zijn kunstaas bij steigers, onder bruggetjes en langs aangemeerde boten. Of Ed en Marco met deze verschillende vistechnieken succesvol zijn in hartje Utrecht, zie je morgen vanaf 9.30 uur op RTL 7.

Kick-off nieuw seizoen VisTV op RTL 7 2

Kick-off nieuw seizoen VisTV op RTL 7 3

Marco en Ed bevissen de grachten van de Domstad vanaf de enkele meters beneden het wegdek gelegen en typisch Utrechtse werven.

 

Vis TV Next

Een nieuw onderdeel van Vis TV is ‘Vis TV Next’ – bekend van Studio Vis TV – waarin we elke week in de wereld van de jongste generatie sportvissers duiken. Zondag neemt Vis TV Next een kijkje de oevers van Fort Blauwkapel in Utrecht, waar de groepen 6 en 7 van basisschool De Beiaard tijdens een visserijkundig onderzoek kunnen genieten van een heuse visles . Onder belangstelling van de aanwezige media, politici én de Vis TV camera leren de kids alles over de verschillende vissoorten die hier zwemmen.

 

Preview

Kun je haast niet wachten op de uitzending van zondag en wil je alvast een leuke preview bekijken, klik dan hier:

 

 

Herhaling en Vis TV After

Het nieuwe seizoen van Vis TV start op zondag 28 februari en wordt tot 15 mei iedere zondagochtend om 9.30 uur uitgezonden op RTL 7. De uitzendingen van dit nieuwe seizoen Vis TV Stad & Land worden vanaf 22 mei t/m 7 augustus ook nog iedere zondag om 09.30 uur op RTL 7 herhaald.

Na elke uitzending gaan Ed en Marco op www.vistv.nl in het nieuwe onderdeel ‘Vis TV After’ dieper in op de gebruikte vistechnieken en het materiaal. 
Kijk voor meer informatie, het volledige uitzendschema en het direct na de uitzending online terugkijken op:

 

Kick-off nieuw seizoen VisTV op RTL 7 4


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.