Hengelsport Outdoor Fair opgenomen in VISMA Nieuwe Stijl


14 maart 2016 | Peter Dohmen

Met ingang van komend jaar wordt de bekende Hengelsport Outdoor Fair die jaarlijks wordt georganiseerd op het Eiland van Maurik, opgenomen in VISMA Nieuwe Stijl. Voor de VISMA betekent dat nóg meer beleving en doe-activiteiten op de beursvloer.

De bekende locatie, direct aan de oevers van de Nederrijn. (Foto: Alfred Beeking)

 

De Hengelsport Outdoor Fair staat bekend als een uitermate gezellig ‘doe en beleef outdoor evenement’. Het wordt al meer dan 10 jaar achtereen gehouden langs de oevers van het Eiland van Maurik, de eerste jaren onder de naam Fair for Lure & Fly.

 

Belemmering

Het decor van de Fair wordt gevormd door Vakantiepark Eiland van Maurik, dat daartoe steevast gedurende het eerste weekend van september de prachtig aan een visrijke zandafgraving aan de Nederrijn gelegen oever van het complex vrij maakte voor de bouw van het kenmerkende ‘dorp’ van pagodetenten en paviljoens. Het Vakantiepark is echter voortdurend in ontwikkeling en nadat vanaf de zomer van 2014 steeds meer vakantiehuisjes op diezelfde oever werden gebouwd, werd de ruimte voor de Fair steeds verder beperkt. Die ontwikkeling vormt duidelijk een belemmering voor een natuurlijke uitbouw van de Fair.

 

Hengelsport Outdoor Fair opgenomen in VISMA Nieuwe Stijl 2

Er verschijnen steeds meer zomerhuisjes op de oever. (Foto: Berend Masselink)

 

Weersgevoeligheid

Het afgelopen jaar werd de organisatie van de Fair bovendien keihard geconfronteerd met het negatieve aspect van zo’n buitenevenement: het weer. Voorafgaande aan de editie 2015 stortregende het enkele dagen en veranderde het beursterrein in een modderpoel. Slechte weersvoorspellingen voor het weekend zelf, leidden er toe dat nogal wat bezoekers er voor kozen om lekker droog thuis te blijven. Hoewel het weer tijdens de Fair alleszins mee viel en het weer heel gezellig werd op ‘Het Eiland’, zetten die omstandigheden de organisatie toch tot nadenken…

 

“Een buitenevenement naar binnen halen!”

 Vorige week vond in de Rotterdamse Ahoy-hallen de zeer geslaagde VISMA Nieuwe Stijl plaats, de 48ste editie van de oudste Nederlandse hengelsportbeurs. Er kwamen 14.200 bezoekers naar Rotterdam-Zuid en zowel die bezoekers als de meer dan 100 standbouwers waren uitermate enthousiast over het nieuwe concept, met veel ruimte voor praktijkdemonstraties en ‘beleving’. Al tijdens de VISMA ontwikkelden zich tal van ideeën om de editie van 2017 nóg meer te richten op leuke, uitdagende en altijd ‘hengelsportgerelateerde’ activiteiten voor de bezoekers. Er werd gesproken over: “Een buitenevenement naar binnen halen!” En wat is er dan logischer dan dat ook daadwerkelijk te doen! Inmiddels is dan ook besloten om het unieke concept van de Hengelsport Outdoor Fair te integreren in de VISMA Nieuwe Stijl.

 

Hengelsport Outdoor Fair opgenomen in VISMA Nieuwe Stijl 3

Ook indoors is op de VISMA alle ruimte voor ‘natte’ praktijkdemonstraties. (Foto: Willem Kwinten)

 

Nieuwe kansen

Concreet betekent een en ander dat er in september as. géén Hengelsport Outdoor Fair zal plaatsvinden op het Eiland van Maurik. Dat zal voor de vaste kern aan ‘Fairgangers’ beslist een teleurstelling zijn, maar ook zij zullen hebben gezien hoe de vakantiehuisjes steeds verder oprukten richting waterkant en hoe een en ander de inrichting van het beursterrein steeds verder bemoeilijkte. Zowel de organisatie van de Fair als alle vaste standhouders kunnen hun tijd en energie nu echter optimaal steken in het organiseren van zoveel mogelijk praktijkdemonstraties, presentaties en vermaak op de VISMA. Nu de Hengelsport Outdoor Fair een plek krijgt binnen die VISMA biedt dat extra garanties voor een verdere uitbouw van onze Nationale Hengelsport Show. En daarvan profiteren dan weer én de exposanten én de bezoekers. Noemt men dat niet een ‘Win-Win-Situatie’?

 

Hengelsport Outdoor Fair opgenomen in VISMA Nieuwe Stijl 4

Zelfs voor bellyboaten kon je op VISMA Nieuwe Stijl terecht en in 2017 wordt het ‘belevingsprogramma’ nog veel uitgebreider.

 

De data van de editie 2017 van VISMA Nieuwe Stijl zullen op onze sites bekend worden gemaakt. Houd onze berichtgeving daarover dus goed in de gaten. En dat geldt ook voor de vissers die in het verleden wél de Fair bezocht, maar niet of niet meer naar Rotterdam reisden voor de VISMA.

 


 

De sfeer en gezelligheid van de Fair vind je vanaf 2017 in Rotterdam Ahoy!

 


 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.