Juist verschenen: Dé Karperwereld 107


16 maart 2016 | Franklin Broeckx

Vandaag is de jongste editie van het magazine Dé Karperwereld in verzending gegaan naar abonnees en de diverse boekhandels en kiosken. In aflevering 107 van dit populaire blad voor karpervissers zijn weer de nodige interessante artikelen te vinden.

 

Te beginnen met het zeer lezenswaardige stuk dat hoort bij de coverplaat: Boudewijn Margadant gaat op zoek naar nieuwe avonturen in oude vergeten slotenstelsels. Hij doet daarbij opzienbarende ontdekkingen; dit in de vorm van zeer bijzondere vangsten.

 

juist-verschenen-de-karperwereld-107-02

 

Willem Kwinten is terug met een serie prachtvangsten én bijbehorende foto’s, die dit keer - bij wijze van experiment - de rode draad in het artikel vormen.


juist-verschenen-de-karperwereld-107-03

 

Sander van Kooten is niet alleen de stuwende kracht van één van ’s lands grootste karperspeciaalzaken, ook is hij een zeer begenadigd karpervisser. Franklin Broeckx gaat in dit interview vooral op zoek naar de rasvisser in Sander.

 

juist-verschenen-de-karperwereld-107-04

 

Daniel Takken pakt uit met een boeiend verhaal over zijn belevingen aan een mooi, maar grillig Frans kanaal. Ook Frank Avezaat reist af naar het Land van Marianne en stuit op enkele gewichtige tegenstanders. Dat terwijl Nieki Olivier zijn avontuurlijke heil in eigen land zoekt en daar zijn kansen verzilverd.

 

juist-verschenen-de-karperwereld-107-05

 

Ook Koen Verweij gaat opzoek naar jachtgronden in Nederland. Hij ontdekt daarbij enkele onontgonnen waterstelsels, waar rust en natuurschoon nog hoogtijdagen vieren. Davey Gans gaat net als Koen de polder in en heeft daar een lezenswaardig kort verhaal over geschreven.


juist-verschenen-de-karperwereld-107-06

 

Zeker nog genoeg leerzame stof in dit nummer; daar waar Martin Post flink diep ingaat op de voermaterie, belicht Saron Debets het obstakelvissen nader. Hoe pak je dat op een verantwoorde manier aan?

Lees dit en veel meer fraais terug in Dé Karperwereld. Verkrijgbaar in boekhandel of kiosk, digitaal via MagZine.nu óf neem eenvoudig voordelig abonnement via deze site: klik hier.

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.