Morgen op Vis TV: poldersnoek en kunstaas


19 maart 2016 | Redactie

Komende zondag struinen Ed en Marco in aflevering 4 van Vis TV Stad & Land de polders rondom Oudewater af naar snoek. Ed pakt daarvoor zijn spin- en jerkbaithengel, terwijl Marco Esox lucius probeert te verleiden met een streamer aan de vliegenlat. Of dit gaat lukken zie je morgen vanaf 9.30 uur op RTL 7.

 

Het uitgestrekte poldergebied dat voor deze uitzending het decor vormt, ligt midden in het Groene Hart (op de grens van de provincies Zuid-Holland en Utrecht). In alle vroegte arriveren Ed en Marco hier om met respectievelijk kunstaas en de streamer op snoek te vissen. Dit rustieke landschap met de fraaie boerderijen en grazende koeien, ligt als het ware bezaaid met glasheldere poldersloten en staat bekend om zijn prima snoekstand. De presentatoren hebben daarmee kilometers aan water tot hun beschikking voor deze vierde aflevering van Vis TV stad & Land.

 

Poldersnoek

Bij een prachtige zonsopkomst weten Ed en Marco dan ook niet hoe snel ze hun hengels erbij moeten pakken. Ed begint met zijn vertrouwde tandemspinner aan de stalen onderlijn en Marco met een zelf gebonden streamer. Het kunstaas gaat te water bij veelbelovende stekken als duikers, bruggetjes en driesprongen. Geen hoekje wordt daarbij overgeslagen, want overal kan hier immers een snoek in een hinderlaag liggen te wachten. Toch duurt het even voordat er een eerste teken van leven komt: een dappere baars vergrijpt zich aan Ed’s spinner. Van de snoeken ontbreekt vooralsnog echter ieder spoor. 

 

Morgen op Vis TV poldersnoek en kunstaas 2

Ed gaat ook met de shad aan de slag en niet zonder succes.

 

Ed besluit daarop om de spinner te vervangen voor een knalgroene shad. Even later ziet Marco vanaf een afstandje plotseling Ed’s hengeltop plotseling flink krom gaan. Eindelijk heeft een eerste snoek zich op het kunstaas gestort. Of dit ook het startsein is voor een spectaculair vervolg van de visdag, zie je komende zondag vanaf 09.30 uur op RTL 7. 

 

Vis TV Next

In Vis TV Next reist presentator Robert de Wilt deze keer af naar het Zuid-Hollandse Numansdorp. Daar heeft roofvisfanaat Robert Grootenboer namelijk zijn eigen werkplaats. En dat heeft een reden: Robert is een echte ‘klusser’ en bouwt o.a. graag zelf zijn hengels af. In Vis TV Next zie je zondag hoe dat precies in zijn werk gaat – van een kale ‘blank’ tot een fraai afgebouwde juweel van een roofvishengel.

 

Morgen op Vis TV poldersnoek en kunstaas 3

In Vis TV Next gaat Robert de Wilt (links) op bezoek bij bellyboatspecialist en hengelbouwer Robert Grootenboer.

 

Stad & Land 

Aflevering 4 van Vis TV is komende zondag vanaf 9.30 uur te zien op RTL 7. Dit nieuwe seizoen van Vis TV, genaamd ‘Stad & Land’, telt in totaal 12 afleveringen en wordt tot 15 mei iedere zondagochtend om 09.30 uur op RTL 7 uitgezonden. Na elke uitzending gaan Ed en Marco op www.vistv.nl in het onderdeel ‘Vis TV After’ dieper in op de gebruikte technieken en materialen. 

 

Preview

Vind je het leuk om alvast een preview te zien van de uitzending van aanstaande zondag?
Klik dan:


De uitzendingen van dit nieuwe seizoen Vis TV Stad & Land worden vanaf 22 mei t/m 7 augustus ook nog iedere zondag om 9.30 uur herhaald op RTL 7. Kijk voor meer informatie en het direct na de uitzending online terugkijken (óók heel interessant voor onze Vlaamse visvrienden die RTL7 in België niet kunnen ontvangen) op;

 

Morgen op Vis TV poldersnoek en kunstaas
 

www.vistv.nl.


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.