Vis TV gaat ‘op z’n Haags’


26 maart 2016 | Redactie

Komende zondag struinen Ed en Marco in Vis TV met hun lichte penhengels hartje Den Haag af naar karper. Want zoals veel wateren binnen de bebouwde kom, beschikt ook het water in de Hofstad over een uitstekende karperstand.

 

Het struinend karpervissen raakte met de opkomst van de boilievisserij wat uit de picture. Gelukkig wordt deze visserij tegenwoordig weer massaal herontdekt, niet in de laatste plaats door jeugdige karpervissers. Terecht, want karpervissen kan juist heel simpel zijn. Met slechts een penhengel, schepnet, onthaakmat, wat maïs uit blik en een zak hondenbrokken is het een leuke, spannende, goedkope én effectieve manier om op Cyprinus carpio te vissen. Struinen leent zich prima voor dat ene uurtje na school of werk – gewoon in de sloot om de hoek. Ed kiest op deze zomerse dag voor het pennetje, waar Marco de karpers met drijvend aas naar het oppervlak probeert te krijgen.

 

Vis TV gaat op zn Haags 2

Al snel verschijnen de eerste happende karperbekjes bij de drijvende hondenbrokken.

 

Hondenbrokken

Met de visrijke Hofvijver bij het Binnenhof – waar helaas niet mag worden gevist – als vertrekpunt, begint het duo hun zoektocht door de stad. Aangekomen bij een mooie plantsoenvijver, worden al gauw de eerste voerplekjes gemaakt. Ed doet dat op de bodem, met een attractief mengsel van maïs, hennep en pellets. Om de vis even verderop naar de hoogste waterlaag te lokken, strooit Marco met drijvende hondenbrokken. Het vissen met drijvend aas is immers super visueel en daarmee misschien wel de meest spannende en sensationele manier om een karper te vangen.

 

Vis TV gaat op zn Haags 3

Ed met een schitterende spiegelkarper midden in de woonwijk.

 

ADO Den Haag

Al snel ziet Marco enkele karperbekjes naar de gevoerde hondenbrokjes happen en is de spanning om te snijden. Het vangen van deze vissen blijkt echter geen sinecure. Marco’s eerste aanbeet resulteert in een jammerlijke misser. Daarom stelt Ed – die als geboren en getogen Hagenees een thuiswedstrijd speelt – even later voor om te verkassen naar het Kyocera voetbalstadion van ADO Den Haag. Rondom dit stadion liggen namelijk hele mooi sloten en vijvers vol met karper. Direct na aankomst zien Ed en Marco hier bovendien al een paar vissen zonnebaden. Of het de heren ditmaal wel lukt om een paar karpers te vangen, zie je morgen vanaf 9.30 uur op RTL 7.

 

Vis TV gaat op zn Haags 4

In Vis TV Next krijgt Ties Ittmann een masterclass bellyboaten van Peter de Vries.

 

Vis TV Next

In Vis TV Next reist presentator Ties Ittmann deze keer af naar Friesland. Daar bezoekt hij Peter de Vries (18) voor een masterclass vissen met de bellyboat. Al flipperend dobberen de jongens over het Prinses Margrietkanaal bij Gerkesklooster, op zoek naar een paar baarzen of snoekbaarzen. Dat het bellyboaten veel meer is dan allen het vissen vanuit een rubberen opblaasband en waarom je hiermee een streepje voor hebt ten opzichte van de kantvisser, zie je in de uitzending van zondag.

 

Preview

Vind je het leuk om alvast een preview te zien van de uitzending van aanstaande zondag?
Klik dan:

 

 

Stad & Land

Aflevering 5 van Vis TV is komende zondag vanaf 9.30 uur te zien op RTL 7. Dit nieuwe seizoen van Vis TV, genaamd ‘Stad & Land’, telt in totaal 12 afleveringen en wordt tot 15 mei iedere zondagochtend om 09.30 uur op RTL 7 uitgezonden. Na elke uitzending gaan Ed en Marco op www.vistv.nl in het onderdeel ‘Vis TV After’ dieper in op de gebruikte technieken en materialen.


De uitzendingen van dit nieuwe seizoen Vis TV Stad & Land worden vanaf 22 mei t/m 7 augustus ook nog iedere zondag om 9.30 uur herhaald op RTL 7.

 

Kijk voor meer informatie en het direct na de uitzending online terugkijken (óók heel interessant voor onze Vlaamse visvrienden die RTL7 in België niet kunnen ontvangen) op;

 

Vis TV gaat op zn Haags 5


www.vistv.nl.


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.