Vake bu'j te bange! | Blog Hielke Meijer


25 maart 2016 | Hielke Meijer

Hielke Meijer

Karpervisser

Leuk en spannend. Dat was mijn eerste gevoel bij de vraag een blog te gaan bijhouden voor Dé Karperwereld. De wijze waarop ik mijn passie beleef, beschrijven op een regelmatige basis is iets waar ik al wel vaker over nagedacht had. 

 

Toch heb ik er tot nu toe altijd voor gekozen om, buiten af en toe wat delen via verschillende sociale media, mijn visserij vooral mijn visserij te laten zijn. Nu Dé Karperwereld mij echter een fantastisch (en bovendien voor iedereen gratis toegankelijk) platform heeft geboden, is de tijd daar om de daad toch bij het woord te voegen. Met blog kanonnen als Roy Alofs en Daniel Takken achter het toetsenbord ligt de lat voor mij, als nog maagdelijke schrijver, overigens direct torenhoog. Een beetje gezonde druk moet kunnen toch? Of zoals we in de Achterhoek wel zeggen; ‘Vake bu'j te bange!’ (Vaak ben je te bang, ofwel, niet nadenken, gewoon doen!)

 

Wie denk ik dan wel niet dat ik ben? Simpel, een rustige import Achterhoeker, bouwjaar ’79 en met een bevlogen passie voor vissen op karper. Mijn visserij vindt voornamelijk plaats in Nederland. Specifieker rondom mijn woonplaats Zutphen. Met de IJssel aan de ene kant en het Twentekanaal aan de ander kant van mijn woonplaats lijkt het vissen op deze langgerekte waterstelsels een vanzelfsprekendheid, echter niets is minder waar. Ik heb namelijk een enorme voorkeur voor gesloten wateren en kleinere stroompjes. Gelukkig zijn die ook talrijk aanwezig in mijn omgeving. Hoewel ik graag in alle rust alleen aan de waterkant vertoef heb ik het soms ook enorm naar mijn zin op de wat drukkere wateren. 

 

Vake buj te bange 2 

Het alleen vissen doet me namelijk af en toe ook hunkeren naar sociale contacten met mensen die dezelfde passie delen. Het zorgt voor een bepaalde balans. Het één voedt het ander, niet waar? Balans is sowieso de rode draad in mijn visserij. Zo kan ik een hele bevlogen targetvisser zijn om vervolgens een periode te gaan freewheelen zonder een specifieke wensenlijst. Zolang ik me er maar goed bij voel en er voldoening en plezier uit haal!

 

Hoewel best spannend zal, ik met mijn blogs proberen om mijn avonturen, mislukkingen, successen en ervaringen op een leuke en eerlijke manier van me af te typen. Daarmee is de cirkel van deze eerste introductie overigens ook gelijk rond en sluit ik af waarmee ik begonnen ben: ‘Vake bu'j te bange!’


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.