Opladen | Blog Hielke Meijer


28 maart 2016 | Hielke Meijer

Hielke Meijer

Karpervisser

De winter nadert haar einde. Hoewel van een echte winter overigens nauwelijks sprake is geweest, snak ik zo langzamerhand wel naar een zonnig voorjaar. 

De lat niet te hoog en dan toch nog een wintervis!

 

Het vooruitzicht om als een ongegeneerde voyeur tussen het struikgewas karpers te begluren die zich opwarmen in de zonovergoten ondiepe oeverzones maakt me nu al onrustig. Toch mag ik ’s winters graag door blijven vissen. De rust aan de waterkant in de winter is heerlijk en wanneer de watertemperatuur echt laag is, blijkt het vangen van een vis vaak ook nog prima mogelijk. In mijn wintervisserij staat overigens het opladen van de spreekwoordelijke accu centraal. Ik maak het mezelf liever niet te moeilijk in de koudste tijd van het jaar. Op mooie dagen een paar uurtjes winterholdings afstruinen en af en toe met een vismaat op pad hebben mijn voorkeur. Samen vissen, of een ‘social’ zoals we dat tegenwoordig moeten noemen (‘carpy’ nietwaar?) geeft vaak, naast gezelligheid en plezier, nieuwe inzichten en ideeën. Daarbij zorgen deze ‘socials’ ervoor dat ik met een frisse kop en een opgeladen accu het voorjaar in kan gaan. 


Opladen 2
Winterse hoogglans! 

 

Afgelopen winter heb ik zo behoorlijk wat uren aan de waterkant doorgebracht. Met veel plezier kijk ik terug op een periode waarin niet alleen enkele karpers gevangen werden maar belangrijker nog vriendschappen werden aangehaald en zelfs nieuwe vriendschappen ontstonden. Mannen als Thijs, Maurice, Robbin, Roland, Robert Jan en Collin hebben er een onvergetelijke winter van gemaakt. Absoluut hoogtepunt was een nacht vissen met Dan die uit Engeland overgekomen was voor vier nachten Achterhoek. Kort samengevat; vreselijk gelachen, minimaal gevangen en maximaal geleerd!


Opladen 3

Zo raakt de batterij wel weer lekker opgeladen.

 

Nu de dagen weer lengen en de temperatuur gestaag zijn weg naar boven gevonden heeft, beginnen voor mij ook weer de eenzame avonturen. De nodige plannen zijn gesmeed en voerstekjes worden gemaakt en met de nodige regelmaat onderhouden. Er staan enkele mooie uitdagingen aan te komen en dankzij een inmiddels volgeladen accu heb ik gelukkig aan motivatie geen gebrek! 

 

Opladen 4

Wat is een visser zonder zijn vrienden?

 

Opladen 5
Nog zo’n winterse opsteker…

 

Opladen 6

Keurig in het netje!


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.