De Koperen Plas geopend


01 april 2016 | Redactie

Zaterdag 2 april wordt visdomein De Koperen Plas geopend. Langs de A28 tussen Meppel en Zwolle ligt dit water achter de kenmerkende watertoren van de Lichtmis. Er kan op karper en forel gevist worden.

 

De Lichtmis

De Koperen Plas is een waterpartij die de afgelopen 15 jaar werd omgeven door een luxueus golfresort. Deze is in 2014 gesloten en daarna omgetoverd tot visdomein De Koperen Plas en in beheer bij Marcel en Sabine Huberts. De Koperen Plas ligt naast de voormalige watertoren De Lichtmis. De toren werd in 1990 aangekocht door Hennie van der Most en na een verbouwing van 8 jaar geopend als De Koperen Hoogte. Deze bekende toren huisvestte zowel een luxe restaurant als hotel. Het bijzondere aan dit gebouw is dat het restaurant boven in de toren zeer langzaam ronddraait. In 2015 is de keuze gemaakt om De Koperen Hoogte te sluiten. Onlangs zijn oud-medewerkers van De Koperen Hoogte de uitdaging aangegaan en hebben zij restaurant La Tour en Grand Café La Lin in de Koperen Hoogte geopend.

 

De Koperen Plas geopend 2

 

Karper en forel

Karpervissers vinden er stekken van 50 vierkante meter groot die beschikken over elektriciteit en verlichting. Het bestand bestaat uit enkele tientallen vissen van het oude bestand, gemiddeld 30 pond zwaar. Nieuwe uitzettingen bevatten karpers tot 40 pond. Er is bij het water een visserspaviljoen met een bruin café waar je na het een biertje en bittergarnituur of een andere snack kunt nuttigen. De Koperen Plas beschikt over vier boten voorzien van elektromotor en dieptemeters voor karpervissers. Hiermee kun je lijnen uitvaren en vissen drillen.

 

Voor de forelvissers zijn vier vlotten beschikbaar met daarop een bankje. Deze vlotten zijn eveneens voorzien van een elektromotor. Op het water is tevens een vissteiger voor vliegvissers aangelegd. Er zijn in totaal drie forelvijvers. Vijver 1 is de grote plas. Hier bestaat het visbestand uit grote zalmforel, beekridders en bruine forel in een gewichtsklasse van 2 tot 6 kilo. In vijver 2 en 3 wordt elke dag zalmforel uitgezet naar gelang het aantal vissers. 

 

De Koperen Plas geopend 3

 

Douches en toiletten

Op het terrein is een visserspaviljoen met terras aan het water. Op de lunchkaart vind je voor elk wat wils. Het paviljoen beschikt  over een kleedkamer, twee douches en twee toiletten. Er zijn nette voorzieningen voor zowel mannen als vrouwen. Zelfs als je geen visser bent, is een bezoek aan het visserspaviljoen een aanrader.

 

Kinderen hoeven ook niet thuis te blijven. Speciaal voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar is er een speeltuintje aangelegd waar ze zich uitstekend kunnen vermaken. Het terrein wordt 24 uur per dag beveiligd door camera’s. Auto’s staan veilig in de overdekte en beveiligde parkeergarage. Daarnaast is er altijd een beheerder aanwezig die een oogje in het zeil houdt.

 

Op zaterdag 2 april is de plas open voor een bezichtiging tussen 11 en 17 uur. Meer informatie: www.dekoperenplas.nl 

 

De Koperen Plas geopend 4


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.