Vlogger


Franklin Broeckx

Allround (karper)visser

Doetinchem | Nederland

Over deze vlogger:

Al vanaf zijn prille jeugd is Franklin Broeckx verslaafd aan de hengelsport. Jarenlang viste hij uitsluitend gericht op (grote) karper. Vanuit dat perspectief is hij al sinds ’97 nauw betrokken bij de redactievoering van het magazine Dé Karperwereld. Hoewel Broeckx tegenwoordig ook graag achter roofvissen aangaat, weten degene die hem al langer kennen dan vandaag dat het karpervissen hem altijd in het bloed zal blijven zitten. In zijn ‘Franklin Broeckx – short movies’ speelt deze fascinerende vissoort dan ook regelmatig de hoofdrol. Het zijn korte smartphonevideo’s met een duur van maximaal 80 seconden, waarin niet wordt gesproken en dus het beeld centraal staat. Verder zijn er binnenkort ook gewone gesproken vlogs te verwachten, zoals oude én nieuwe karpersessies met o.a. zijn vismaat Kevin Sleutjes.

Vlog overzicht Franklin Broeckx

Deze dag gaan Kevin en Franklin al vroeg op pad tijdens hun vistrip in Spanje… De Spaanse Ebro staat bekend om de grote populatie aan schubkarpers, waarbij het gemiddelde gewicht zo rond de 20 pond ligt. Er zwemmen echter ook heuse uitschieters tussen en daarvan zie je er twee terug in deze smartphonedump short movie.Spanje vormt voor menig Belg en Nederlander het vakantieoord bij uitstek, maar het land is bij veel hengelsporters ook zeer in trek als sportvisparadijs! Zo trokken Franklin Broeckx en zijn vismaat Kevin Sleutjes eerder deze maand naar de vermaarde Spaanse Ebro.Voor een interview in Dé Karperwereld 112 ging Franklin op pad met Gio Vanhooren. De oprichter van Monkey Climber magazine ving tijdens het interview een indrukwekkende reeks decembervissen. Die zie je alvast terug in deze korte clip.'Got the big one!' In deze short movie is het goed raak voor Franklin! Tijdens een trip met zijn karpermaat Kev vangt hij een aantal vissen, waaronder een spiegelkarper van formaat...


De populaire Belgische spiegelkarper met de koosnaam ‘the Real Thing’ is deze maand gevangen op een topgewicht van 68,4 pond en opnieuw was de gelukkige vanger Ronny Geens. Op de cover van de momenteel verkrijgbare aflevering 111 van Dé Karperwereld prijkt Geens met zijn eerste vangst van deze grote vis.‘De tijd zal het leren’, dat is de naam van een passerende boot in het kanaal waaraan Franklin Broeckx zit te vissen.


Door de wind dansend aluminiumfolie als waker, fluitende vogels en een onverwachte regenbui. Sportvisser Franklin Broeckx neemt je in deze korte clips mee tijdens zijn karpervisserij.


Vissen doe je voor de ontspanning en dat is wat Franklin Broeckx graag wil laten zien in zijn korte smartphoneclips zonder spraak.Marc Hoeben staat in de roofvisscene met name bekend als een echte baarsspecialist... Hij is echter van veel meer markten thuis dan alleen dat. Tijdens 'het gesloten (roofvis)seizoen' ging hij met Franklin Broeckx op pad om old school te struinen op karper.Afgelopen septembermaand (2016) vond er in alle stilte een bijzondere vangst plaats in België. Ronny Geens wist namelijk in één nacht tijd twee zestigponders te vangen. Twee populaire spiegelkarpers ('The Real Thing' en 'Play') zagen binnen de kortste keren Geens' onthakingsmat. Een goede reden voor Franklin Broeckx van Dé Karperwereld om een interview af te nemen.


Zet je geluid aan als je van oude ratelende ABU Cardinals houdt… Ondertussen zie je hoe Franklin Broeckx in deze zeer korte smartphoneclip tijdens een struintocht zijn Wout van Leeuwen Reflex Armalite hoepelrond trekt op een hard vechtende vis.< VORIGE12